2024. 05. 13. Hétfő Szervác, Imola napja
Jelenleg a TV-ben:

Napirend előtti felszólalások

Következik:

Híradó 15:00

Belföld

Kérdéseket vet fel a szigetvári rekreációs központ helyzete + videó

A szigetvári FIDESZ-KDNP frakció javaslatára vizsgálóbizottságot állított fel a város képviselő-testülete.

  • Kérdéseket vet fel a szigetvári rekreációs központ helyzete + videó

A turista csalogatónak szánt rekreációs központ 6 hónap helyett 6 év alatt készült el. Eredetileg 640 millió forintba került volna, végül 1,3 milliárdot fizettek ki a kivitelezőnek. úgy, hogy időközben a tartalmat is csökkentették. Nem épült meg többek között a szabadtéri felnőtt és gyermekjátszótér sem. Ami végül megvalósult, ott viszont a problémák már az építkezés kezdetén jelentkeztek.

Sziber Péter, önkormányzati képviselő, FIDESZ-KDNP, Szigetvári Közgyűlés: "Az első kivitelező már az alapépítést elrontotta. Innentől kezdve az összes, ami erre épül, tehát minden félresikerült a legutolsó pillanatig. A vakolat omladozik már most az épületen. A legfontosabb, hogy a funkcióját nem látja el."

Nemrég az is kiderült, az önkormányzatnak több mint negyed milliárd forintot vissza kell fizetni, mert a baloldali városvezetés több esetben duplán fizetett a kivitelezőnek.

Fazekas Róbert, polgármesterjelölt, Szigetvár, FIDESZ-KDNP: "262 millió forint visszafizetés terhe terheli az önkormányzatot kettős finanszírozás miatt. Ami azt jelenti, hogy olyan számlákat fizettünk ki még egyszer, amit egyszer már kifizettünk."

A kormánypárti képviselők javaslatára felállított vizsgálóbizottság feladat lesz kideríteni, személy szerint kik a felelősek az elrontott beruházásért. Fazekas Róbert a nemzeti oldal polgármester-jelöltje szerint nem kizárt, hogy az ügyben rendőrségi feljelentést tesznek.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Bűncselekményeket követhettek el Karácsonyék

Bűncselekményeket követhettek el Karácsonyék

Több bűncselekmény elkövetésének gyanúját is felveti Karácsony Gergely 2019-es főpolgármester-jelölti kampányának külföldi finanszírozása, illetve annak gyakorlati megvalósítása – reagált a Magyar Nemzet megkeresésére ifj. Lomnici Zoltán.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!