2024. 05. 26. Vasárnap Fülöp, Evelin napja
Jelenleg a TV-ben:

Csinibaba

Következik:

Híradó 15:10

Belföld

Jobbikos elterelés a Puskás Arénába tervezett autóbejáró ügye

  • Jobbikos elterelés a Puskás Arénába tervezett autóbejáró ügye

Megsérthette képviselői esküjét a Nemzet-biztonsági Bizottság Jobbikos elnöke – mondta a KDNP frakció-szóvivője Plusz-mínusz című műsorunkban.

Nacsa Lőrinc hangsúlyozta: Stummer János titkosított információkat hozott nyilvánosságra, amikor azt állította, hogy a miniszterelnök titkos alagutat építtet magának a Puskás Stadionban.

A Magyar Nemzet információi szerint a Jobbik elnöke utasította Stummert, hogy kreáljon ügyet a Puskás Arénába tervezett autó-behajtóról, mert Jakab Péter ezzel akarja elterelni a közvélemény figyelmét keddi autóbalesetéről, és sofőrjének botrányairól.

A Nemzetbiztonsági bizottság elnöke hozott nyilvánosságra titkos információkat. A jobbikos Stummer János azt állította, hogy a miniszterelnök miatt építenek alagutat a Puskás Stadionban.

A Jobbik elnöke nem sokkal később már közös videóban állt ki Stummer mellett.

A Puskás Aréna üzemeltetője azonban visszautasította a jobbik vádjait. Jelezték, hogy a létesítmény úgy kapott engedélyt, hogy fél év után felül kell vizsgálni azt. Közösségi oldalukon azt írták, a vizsgálat után kiderült, hogy jobb megoldás lenne, ha a védett személyek, kiemelt vendégek, előadók autós közlekedési útvonala nem keresztezné a több tízezres közönség gyalogos útvonalát, célszerű ezeket a közlekedési utakat fizikailag elkülöníteni.

Az is kiderült, hogy nem titkos alagutat építenek, hanem egy 50 méter hosszú autós aluljárót. Ezt a Nemzetbiztonsági bizottság is jóváhagyta azért, hogy a közönség és a védett személyek biztonsága érdekében semmilyen információ, a többi között a speciális menekülési lehetőségek, vagy éppen a térfigyelő kamerák pozíciója, ne kerüljön illetéktelen kezekbe.

Georg Spötle biztonságpolitikai szakértő szerint a német stadionokban és a világon mindenhol megszokott, hogy ilyen biztonsági intézkedéseket hoznak.

A Magyar Nemzet információi szerint azonban a stadion ügyével Jakabék csak el akarják terelni a figyelmet az autóbalesetéről. Ennek érdekében a Jobbik elnöke utasította Stummert, hogy kreáljon ügyet az állítólagos titkos alagútból. A lap megerősítette azt is, hogy a Nemzetbiztonsági bizottság jobbikos elnökén kívül a többi tag is jóval korábban, már napokkal a baleset előtt tudott a tervezett autóbehajtóról, ám Stummer csak a baleset után hozta nyilvánosságra a titkos információt.

Megsérthette képviselői esküjét a nemzetbiztonsági bizottság elnöke – ezt mondta a KDNP frakciószóvivője Plusz-mínusz című műsorunkban.

A titkos információ kiszivárogtatása miatt már feljelentés is történt az ügyben, Pintér Sándor belügyminiszter pedig csütörtökre személyes találkozóra hívta Stummer Jánost.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Marine Le Pen azt üzente Giorgia Meloninak

Marine Le Pen azt üzente Giorgia Meloninak

Együtt győzünk Európában, nem halaszthatjuk el a mostani lehetőséget – hangoztatta Marine Le Pen, a francia Nemzeti Tömörülés (RN) vezetője a Corriere della Sera című olasz napilapban politikai egységet szorgalmazva az olasz jobboldalt vezető Giorgia Melonival vasárnap.
Szalay-Bobrovniczky Kristóf: mi, magyarok békét akarunk!

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: mi, magyarok békét akarunk!

A hősök adósai vagyunk, de ezt az adósságot nem elsősorban emlékművekkel kell megfizetnünk, hanem azzal, hogy megvédjük mindazt, amiért az életüket adták: a szabad és a sorsáról maga döntő Magyarországot – mondta Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter vasárnap Budapesten, a Fiumei úti sírkertben, az 52-es hősi parcellánál.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Lelepleződött Magyar Péter

Lelepleződött Magyar Péter

Magyar Péter hazudott – írja az Origo. Nem a párt neve miatt választotta a Tisza Pártot, hanem mert pontosan ismerte őket. Az összekötőkapocs pedig a piramisjátékért 4 évig börtönben ült anyós jelölt volt. S. Máriának ugyanis ugyanebben a piramisjátékban bűntársa volt a Tisza Párt alapítója.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!