Ismét több száz diákot kellett kiterelni az iskolából + Videók + Képek

NT, 2012. június 11., hétfő 14:11, frissítve: hétfő 15:12
Megint ki kellett üríteni a XX. kerületben azt az iskolát, ahová korábban már visszaengedték a tanulókat. Ötven ember került kórházba, a katasztrófavédelem emberei a gázművekkel együttműködésben vizsgálják, hogy honnan szivároghat a gáz – számolt be róla a Hír Televízió tudósítója a helyszínről.

Ötven diáknak kellett kórházba mennie, a 14 éven aluliakat a budapesti Heim Pál gyermekkórházba, a 14 éven felülieket az Erzsébet kórházba szállították. Az orvosi vizsgálatok során kiderült, hogy rosszullétüket szén-monoxid-mérgezés okozta – tudta meg a Hír Televízió Győrfi Páltól, az Országos Mentőszolgálat szóvivőjétől.

A televízió munkatársa beszámolt róla: továbbra sem találják a gázszivárgás forrását a szakemberek – egyszerre három műszerrel dolgoznak. A mai napra vonatkozóan a második kiürítés egyben az utolsó és végleges evakuálást jelentette. Az alsósok egy közeli épületben várják meg szüleiket, a felsősöket hazaengedték, a tanítás nem folytatható tovább – tette hozzá.

Fotó: MTI

 

Az első kiürítés

Ismert, a délelőtt folyamán tömeges rosszullét miatt kellett kiüríteni egy iskolát Budapesten, a XX. kerületi János utcában. A Hír Televízió tudósítója a helyszínről akkor arról számolt be: a szakemberek nem észleltek veszélyes mértékű gázkoncentrációt, így a tanulókat újra beengedték a kétszintes épületbe. Kisdi Máté, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője azonban felhívta a figyelmet: ha újra fejfájást vagy hányingert tapasztalnak, azonnal ürítsék ki ismét a Nagy László Általános Iskola és Gimnáziumot.

 

Fotó: MTI

A parkban, az utcán és az iskola épületének közelében mintegy ezer diák várta, hogy visszatérhessen kiürített iskolájába. A tűzoltóság és a katasztrófavédelem együtt vizsgálta a rosszullétek pontos okát. 22 diák fájlalta a fejét és szédült, őket a tűzoltóság doktorszolgálata és az Országos Mentőszolgálat dolgozói a helyszínen megvizsgálták. Voltak olyanok is, akiket a budapesti Heim Pál kórházba szállítottak.A csaknem ezer diákot érintő evakuálásról bővebben ide kattintva olvashatnak.

Forrás: Hír TV,MNO
hirdetés
Legfrissebb
Legolvasottabb
hirdetés