2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Túlélve Bolíviát

Következik:

Híradó 12:00

Belföld

Ismét több száz diákot kellett kiterelni az iskolából + Videók + Képek

Megint ki kellett üríteni a XX. kerületben azt az iskolát, ahová korábban már visszaengedték a tanulókat. Ötven ember került kórházba, a katasztrófavédelem emberei a gázművekkel együttműködésben vizsgálják, hogy honnan szivároghat a gáz – számolt be róla a Hír Televízió tudósítója a helyszínről.

Ötven diáknak kellett kórházba mennie, a 14 éven aluliakat a budapesti Heim Pál gyermekkórházba, a 14 éven felülieket az Erzsébet kórházba szállították. Az orvosi vizsgálatok során kiderült, hogy rosszullétüket szén-monoxid-mérgezés okozta – tudta meg a Hír Televízió Győrfi Páltól, az Országos Mentőszolgálat szóvivőjétől.

A televízió munkatársa beszámolt róla: továbbra sem találják a gázszivárgás forrását a szakemberek – egyszerre három műszerrel dolgoznak. A mai napra vonatkozóan a második kiürítés egyben az utolsó és végleges evakuálást jelentette. Az alsósok egy közeli épületben várják meg szüleiket, a felsősöket hazaengedték, a tanítás nem folytatható tovább – tette hozzá.

Fotó: MTI

 

Az első kiürítés

Ismert, a délelőtt folyamán tömeges rosszullét miatt kellett kiüríteni egy iskolát Budapesten, a XX. kerületi János utcában. A Hír Televízió tudósítója a helyszínről akkor arról számolt be: a szakemberek nem észleltek veszélyes mértékű gázkoncentrációt, így a tanulókat újra beengedték a kétszintes épületbe. Kisdi Máté, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője azonban felhívta a figyelmet: ha újra fejfájást vagy hányingert tapasztalnak, azonnal ürítsék ki ismét a Nagy László Általános Iskola és Gimnáziumot.

 

Fotó: MTI

A parkban, az utcán és az iskola épületének közelében mintegy ezer diák várta, hogy visszatérhessen kiürített iskolájába. A tűzoltóság és a katasztrófavédelem együtt vizsgálta a rosszullétek pontos okát. 22 diák fájlalta a fejét és szédült, őket a tűzoltóság doktorszolgálata és az Országos Mentőszolgálat dolgozói a helyszínen megvizsgálták. Voltak olyanok is, akiket a budapesti Heim Pál kórházba szállítottak.



A csaknem ezer diákot érintő evakuálásról bővebben ide kattintva olvashatnak.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!