2024. 05. 08. Szerda Mihály napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Napi aktuális 00:10

Íme Vona alelnökjelöltjei

2016. április 29., péntek 12:30, frissítve: péntek 13:24

Megjelölte három alelnökjelöltjét Vona Gábor, a Jobbik elnöke. A pártelnök Janiczak Dávidot , Fülöp Eriket és Toroczkai Lászlót javasolja a posztra.

A tisztújítás másfél hónap múlva lesz a pártban. A Jobbik elnöke megjegyezte, tudja, hogy a tagság körében nemtetszést váltott ki, hogy három jelenlegi alelnök újrázását nem támogatja, de döntését átgondolta. A tisztújítást bizalmi kérdésnek minősítette. Azt mondta: amikor róla szavaz a tagság, ezzel a „csomaggal” kell számolnia. Megismételte, hogy nem akar mindenáron elnök lenni.

„Nem helyes az, hogy egy ilyen kritikus szituációban, egy ilyen nehéz ránk váró 2 évben ne egy irányba húzzon a csapat. Úgyhogy én bízom a kongresszus bölcsességében, ahogy mondtam, lesznek más alelnökjelöltek is, ezt nyilvánvalóan akkor fogjuk megtudni, ha a kongresszus kiírásra kerül és látjuk, hogy kik a hivatalos elnökjelöltek. Akárhogy is döntsön a kongresszus, el fogom fogadni és az abból fakadó konzekvenciákat meg le fogom vonni” – indokolta döntését a pártelnök.

Nem indul alelnökjelöltnek Apáti István. A politikus Facebook-oldalán jelentette be döntését, indoklása szerint jelölése jóvátehetetlen károkat okozna a pártnak. Bejegyzésében úgy fogalmaz, a mozgalom egységének a fenntartása fontosabb, mint a személyes ambíciói, és nem akar a Jobbik sírásója lenni.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!