2024. 05. 11. Szombat Ferenc napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Paláver 15:35

Belföld

Holokauszt-emlékpark épül

Holokauszt-emlékpark épül május végére Mosonmagyaróváron. A mosoni zsidó temető bejárata elé tervezik a parkot, ahol helyet kap egy emlékmű is, amelynek fő elemei a Dávid-csillag és a tízparancsolat két kőtáblája lesznek.

70 évvel ezelőtt 600 zsidót deportáltak Mosonmagyaróvárról. Az épülő emlékmű és park azt szimbolizálja majd, hogy a félmillió magyar állampolgár halálát jelentő holokauszt nem zsidó belügy – mondta Ligeti László, a város hitközösségének elnöke. „Az emlékmű egy hatágú csillag, benne két mózesi kőtáblával. Egyik oldalán a tízparancsolattal, amelyben benne van a ne ölj, ne lopj, a másik felén az áldozatok névsora. Ez maga az emlékmű formája. Körülötte egy közösségi parkot szeretnénk létrehozni” – tette hozzá Ligeti László.

Heisler András a holokauszt oktatásáról is egyeztetett Nagy István polgármesterre. A Mazsihisz elnöke szerint helyi ügyekben sokkal könnyebb megtalálni a közös hangot. A zsidó temető mellett lesz az emlékpark, amelynek kialakításában a Mosonmagyaróvári Önkormányzat is segít.

14 és fél milliós költségből hatmillió forintot pályázaton már megnyert a hitközösség, a többit közadakozásból szeretné előteremteni. Az emlékmű és park várhatóan május végére készül el.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Nyilatkozott Karácsonyék tervéről az Autós Nagykoalíció elnöke

Nyilatkozott Karácsonyék tervéről az Autós Nagykoalíció elnöke

Mindössze néhány napja döntött a Karácsony Gergely-féle városvezetés a Budapesti Klímaügynökség létrehozásáról, az új intézmény irányítására felkért Ámon Ada máris egy olyan elképzeléssel állt elő, amely rendkívül nehéz helyzetbe hozná a budapesti autósok nagyobbik részét. Az energiapolitikai szakértő ugyanis arról beszélt egy podcastműsorban, hogy kitiltaná a főváros utcáiról a tíz évnél idősebb gépkocsikat.
Donald Tusk: eszkalálódó hibridháborúval kell szembenéznünk

Donald Tusk: eszkalálódó hibridháborúval kell szembenéznünk

Lengyelországnak egyre súlyosbodó hibrid háborúval kell szembenéznie, a Fehéroroszországból érkező illegális migráció kivédése érdekében pedig megkezdte teljes keleti határszakaszának további megerősítését – jelentette ki Donald Tusk lengyel miniszterelnök.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!