2024. 05. 18. Szombat Erik, Alexandra napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Bayer show 14:05

Belföld

Hetvenöt gyerek lakik majd a felújított lakásotthonban

Hét lakásotthont újítanak fel Hajdú-Bihar megyében. A 83 és fél millió forintos beruházás keretében korszerűsítik a fűtési rendszert, napelemeket szerelnek fel, és a nyílászárókat is lecserélik. A felújítás szeptember végére fejeződik be, a megújult otthonokban hetvenöt gyerek lakik majd.

A görög katolikus egyház által fenntartott lakásotthonban hét olyan gyermek él, akiket kiemeltek a családjukból. „Azt látjuk, hogy ha a gyermekek ilyen környezetben nevelődhetnek, fejlődhetnek, életképessé válhatnak a felnőtt életre, akkor talán hozzászoknak a kicsit jobbhoz, ami őket belülről is, úgy gondolom, hogy növelni, gazdagítani, inspirálni fogja” – mondta Seszták István, a Hajdúdorogi Egyházmegye pasztorális helynöke.

Hajdú-Bihar megyében a kilenc lakásotthonból hét válik komfortosabbá. A munka a nyíradonyi otthon felújításával indul. A város polgármestere, aki egyben a fejlesztési minisztérium államtitkára, azt mondta: a lakásotthonokban közösségre lelnek a gyermekek. „Most, amit a lakásotthonok végeznek Magyarországon, és a fenntartójuk amit fölvállalt, az nem más, mint megmentése a magyar embereknek, egy mentőmisszió, hiszen pont azoknak nyújt segítséget és azokat karolja föl, akik egyébként más helyzetben és más életkörülmények között el is kallódnának” – monda Tasó László, Nyíradony polgármestere.


A hét lakásotthonban több mint nyolcvanmillió forintból korszerűsítik a fűtést, cserélik le a nyílászárókat, és telepítenek napelemeket. „Saját szobájuk van, saját szekrényük van. Tehát azt gondolom főleg, hogy ha testvérelhelyezésekről beszélünk, hogy családszerű ellátás ez is. Nyilván egy családi házban maximum tizenkét gyermek nevelkedhet. Arra törekszünk, hogy családszerű legyen” – mondta Kiss Zoltán, a Hajdú-Bihar Megyei Kormányhivatal Szociális és Gyámhivatal hivatalvezetője.

A felújításokkal a tervek szerint szeptemberre végeznek.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!