2024. 05. 11. Szombat Ferenc napja
Jelenleg a TV-ben:

Ottó

Következik:

Szélesvásznú történelem - Egy szoknya egy nadrág 22:00

Belföld

Herczegh Anita: A gyermek tengernyi öröm és kihívás

A gyermek világra jöttével a családban új időszámítás kezdődik: egy csodálatos korszak tengernyi, sohasem tapasztalt örömmel és kihívással, mindennél erősebb szeretetkapcsolatokkal - mondta Herczeg Anita.

  • Herczegh Anita: A gyermek tengernyi öröm és kihívás

Az egyesület immár negyedik alkalommal szervezte meg babaváró rendezvényét, "Ha gyermek születik a világra, család is születik" mottóval.

Mint Herczegh Anita, az esemény díszvendége beszédében kiemelte, a babaköszöntő nap olyan örömteli együttlét, amelyben a kicsinyek és a nagyok egyetlen hatalmas közösséget alkotnak.

"Az újszülöttek nemcsak annak a családnak az életét gazdagítják, amelybe érkeznek, a nagyobb közösségre is áldásként hatnak. Egy gyermek képes mozgásba hozni a jó erőket, megmozgatni a szülőket, a barátokat, sőt a szomszédokat és az idegeneket is, akik boldogan és önzetlenül ajánlják fel segítségüket" - idézte a köztársasági elnök felesége Lisa Miller amerikai pszichológust.

Hozzáfűzte: a NOE babaköszöntő rendezvényével együtt mondanak igent az életre, a családra, az egymás iránti szeretetre.

Kardosné Gyurkó Katalin, a NOE elnöke köszöntőjében arról szólt, hogy az új életeket, a jövőt köszöntik ezen a napon. Hozzátette: idén a tavalyinál is több, közel 440 gyerek született az egyesület családjainál.

"Létünk egyik legcsodálatosabb beteljesedése a belőlünk fakadó élet. A gyermek több mint vigasz, bátorítás. A gyermek áldás, lehetőség, hogy az életünkben felfedezett értékeket megmutassuk számukra, hogy tovább adjuk életünk kincseit, hogy lássuk őket kibontakozni" - mondta a MOE elnöke.

Hölvényi György, a Fidesz-KDNP európai parlamenti képviselője, az egyik első vidéki nagycsaládos egyesület megalapítója hangsúlyozta: az EU-ban is egyedülálló, amit a NOE csinál, tevékenységét méltán ismerték el Európa-díjjal. Kiemelte: gyerekeinknél nincs nagyobb érték, ezért annyit legyünk velük, amennyit csak lehet.

"Önök saját életükkel példát mutatnak másoknak, hogy gyerekekkel jó lenni" - mondta a nagycsaládosok előtt az EP-képviselő.

A NOE babaköszöntő rendezvényén emléklapokat adtak át. A családoknak ebéddel szolgáltak, a gyerekeknek koncertet, foglalkozásokat tartottak.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!