2024. 05. 18. Szombat Erik, Alexandra napja
Jelenleg a TV-ben:

Csörte

Következik:

Televíziós vásárlási műsorablak 10:00

Három új alelnököt is választhat a Fidesz

2015. december 13., vasárnap 09:15, frissítve: csütörtök 15:39

Három új alelnököt is választhat a Fidesz A tisztújító kongresszusán – már korábban eldőlt, hogy Kósa Lajos, Pokorni Zoltán és Lázár János is távozik a párt vezetésből.

A pártelnöki posztért egyedül Orbán Viktor indul – a pártelnök-miniszterelnök 2003 óta a Fidesz elnöke, de korábban, 1993 és 2000 között is ő állt a párt élén. Mint a Hír TV tudósítója a helyszínről elmondta, a küldöttek három alelnököt is választanak majd, hiszen Lázár János, Kósa Lajos és Pokorni Zoltán is leköszön, csak Pelczné Gál Ildikó EP-képviselő marad a helyén.

A voksolás azonban formális lesz, hiszen az már novemberben eldőlt, hogy a megüresedő posztokra Gulyás Gergely, a parlament alelnöke, Kubatov Gábor pártigazgató és a rezsibiztos Németh Szilárd ülnek majd be.

Felszólal a teljesség igénye nélkül: Kövér László házelnök, Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, Balog Zoltán emberi erőforrás miniszter és Rogán Antal a Miniszterelnöki Kabinetiroda vezetője is.

A tanácskozás eredetileg november 15-én lett volna, de elhalasztották, mivel a párizsi merényletek miatt a kormány gyásznapot rendelt el aznapra. A hagyományoktól eltérően ezúttal nem a Millenárison, hanem a Hungexpón tartja tisztújító kongresszusát.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!