2024. 05. 18. Szombat Erik, Alexandra napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Vezércikk 06:00

Azonosították a Bataclanban öldöklő harmadik terroristát

,

2015. december 9., szerda 10:00, frissítve: csütörtök 07:36

Azonosította a francia rendőrség a Bataclanban öldöklő harmadik terroristát. A 23 éves férfi strasbourgi lakos volt, aki a vérengzést követően felrobbantotta magát. A francia állampolgár megjárta Szíriát is.

Csaknem egy hónappal ezelőtt az Eagles of Death Metal zenekar koncertjén rendeztek vérfürdőt a terroristák a párizsi Bataclan klubban. A mészárlásnak 90 halálos áldozata volt. A zenészek közölték: amint újra megnyit a Bataclan, ismét fellépnek a koncertteremben. Az illetékesek szerint erre legkorábban egy év múlva kerülhet sor.

A Bataclant az Iszlám Állam három terroristája támadta meg november 13-án, lőfegyverekkel és testre erősített bombákkal felszerelve. Kettejüket, két francia állampolgárt már korábban sikerült azonosítani, most pedig a francia rendőrség a harmadik, szintén francia merénylő személyazonosságát is megállapította.

„Azonosították, átadták a nevét az ügyésznek. A nyomozás halad, a bűntársak lebuknak, letartóztatások történnek. Ez hosszú távú munka. A sajnálatos módon fennálló terrorveszéllyel szembenézve folytatnunk kell ezt a munkát, ezt az üldözést, és még egyszerűbben ezt a háborút, hiszen háborúban állunk az Iszlám Állammal” – mondta Manuel Valls, francia miniszterelnök.

A 23 éves Fouad Mohamed Aggad strasbourgi lakos volt, aki a vérengzés után felrobbantotta magát. A francia állampolgár hét dzsihadistával megjárta Szíriát is. Társai tavaly érkeztek vissza Franciaországba, ő maga azonban még egy ideig Szíriában maradt.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!