2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Vezércikk 03:00

Gyurcsány: Orbán az új Csurka

2017. február 4., szombat 17:08, frissítve: vasárnap 13:51

Összeesküvést sejt Gyurcsány Ferenc, aki 2004-ben puccsal került a miniszterelnöki székbe. A Demokratikus Koalíció elnöke felfedezte az új Csurka Istvánt és az új MIÉP-et is. Hagyományos évértékelő beszédében az orbáni politika bírálatát szegény sorsú emberek levelére fűzte fel.

A Hilton-lánc egyik budapesti szállodájában értékelte 2016-ot Gyurcsány Ferenc. A Demokratikus Koalíció elnökét vastaps köszöntötte a teremben. A volt miniszterelnök rögtön a beszéd elején megüzente bal- és jobboldali vetélytársainak, hogy nem vonul vissza a politikától. „Magyarország egyik vezetője voltam, vagyok és maradok” – fogalmazott.

Gyurcsány Ferenc szerint a jobboldal a börtönben látná legszívesebben, a baloldal pedig eltüntetné a közéletből. „Van itt valami, ami mellett nem megyek el szótlanul. Az MSZP, az Együtt, a Párbeszéd, valamint Botka László egy kéretlen királycsináló invitálására egy ideje a hátunk mögött titkos tárgyalásokat folytat” – jegyezte meg a DK elnöke.

Botka László korábban utalt rá, hogy Gyurcsány Ferenc nélkül képzelné el a baloldali kormányt Orbán Viktor leváltása után.

„Ha így viselkedtek, mi előbb tesszük nélkületek rendbe az országot, mint ti nélkülünk” – tette hozzá Gyurcsány Ferenc.

Tolvajokkal nincs együttműködés

A volt kormányfő a 4-es metró korrupciógyanús kifizetéseiről azt mondta: aki lopott, annak börtönben a helye. „Nincs együttműködés a tolvajokkal. Akkor sem, ha az országot lopják, akkor sem, hogyha a földet lopják, akkor sem, ha a metró pénzét lopják. Legyenek miniszterelnökök, legyenek városvezetők, legyenek vállalatvezetők. Ők a mi és Magyarország ellenfelei” – emelte ki.

Gyurcsány Ferenc kitért a jobboldalra is, szerinte a Fideszből hiányoznak a modern európai konzervativizmus értékei. „Antall József a mai Orbán Viktorral éppen úgy szembeszállna, mint ahogyan szembeszállt 1992-ben Csurka Istvánnal. Orbán az új Csurka István, a Fidesz az új MIÉP” – mondta.

A DK elnöke egyértelművé tette, hogy Orbán Viktor megbuktatásáért sem hajlandó összeállni a Jobbikkal. „Nincs olyan taktikai megfontolás, amikor az újhungarizmus eszméjét még mindig magában hordozó párttal, a Jobbikkal együtt lehetne működni, mert mi is olyanok leszünk, mint ők” – húzta alá.

A Demokratikus Koalíció elnöke beszédét azzal zárta, hogy ismét készen áll a kormányzásra.

Tekintse meg a teljes évértékelőt:

Gyurcsány Ferenc évértékelőjével egy időben a Fidelitas rövid sajtótájékoztatót tartott az ötcsillagos szálloda előtt. Részletek >>>

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!