2024. 05. 18. Szombat Erik, Alexandra napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Paláver 15:30

Belföld

Gyurcsány: Meg fognak verni, nem kicsit, nagyon, ha…

Elszámoltatással fenyegette meg az ügyészséget Gyurcsány Ferenc. A volt kormányfő évértékelő beszédében azt mondta: a 2006-os tömegoszlatási ügyekben is sikerült megvédenie magát a hamis vádaktól. A DK elnöke bár ellenzéki összefogást sürgetett, hazugsággal vádolta meg a balliberális erőket.

Politikai fordulatra készültek a Demokratikus Koalíció (DK) szimpatizánsai, de a régi koreográfiát kapták. Bajnai Gordonhoz hasonlóan Gyurcsány Ferenc is egy négycsillagos szállodában értékelte az évet és ezúttal sem színpadon tartotta meg előadását. A beszédet régi MSZP-s arcok is végighallgatták.


Gyurcsány Ferenc bár összefogást sürgetett, a választási együttműködést eddig visszautasító szocialista elnöknek, Mesterházy Attilának is üzent. „Aki azt akarja, hogy egy tiszavirág-életű kormánya legyen csak Magyarországnak, és utat nyisson Orbán még mainál is erősebb visszatérésének – aki egyébként minden vereségéből csak azt tanulta, hogy még nagyobb önkény kell –, az játssza még tovább a politika sokszor kisded játékait, de én nem ezt javaslom” – szögezte le a Demokratikus Koalíció elnöke.

Óva int a hazugságtól

A volt kormányfő a hazugságtól is óva intette az ellenzéki oldalt, amely állítása szerint még mindig hajlamos erre. Szerinte ha ezen nem változtatnak, nem tudják legyőzni a kormány. „Ha mi nem védjük meg egymást, ha nem tartunk össze, akkor minket meg fognak verni, nem kicsit, nagyon” – tette hozzá.

Gyurcsány Ferenc szerint neki sikerült megvédenie magát, bár a szakdolgozatával kapcsolatos botrányra nem tért ki, csak arról beszélt, hogy a 2006-os véres tömegoszlatás ügyében végül az ügyészség nem emelt vádat ellene terrorizmus gyanújával.„Mindig mondtam, engemet ne féltsenek, én megvédem magam. Meg is védtem” – szögezte le.

A volt kormányfő koncepciós eljárásnak nevezte a politikustársai ellen folytatott ügyészségi eljárásokat is. Értük és a Sukoró-ügyben többször is meggyanúsított Tátrai Miklósért, a nemzeti vagyonkezelő egykori vezéréért szolidaritásra szólította fel híveit. Gyurcsány Ferenc azt üzente a nyomozó hatóság embereinek: Orbán Viktor bukása után megkapják majd a méltó büntetésüket.

„Szélsőséges Gyurcsány és Bajnai programja”

Veszélyesnek és szélsőségesnek tartja a Fidesz Gyurcsány Ferenc és Bajnai Gordon programját. Kocsis Máté a párt kommunikációs igazgatója a két volt miniszterelnök évértékelőjére reagálva azt mondta: mindkettőjük az adóemelést, a bankadót és a családi adókedvezmény megszüntetését vagy csökkentését támogatja. Kocsis Máté szerint az egyetlen különbség, hogy a Demokratikus Koalíció programjából kiderül, hogy ingatlanadót és vizitdíjat, valamint tandíjat vezetne be, addig Bajnai Gordon ezekről továbbra sem beszél.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!