2024. 05. 12. Vasárnap Pongrác napja
Jelenleg a TV-ben:

Globál

Következik:

Televíziós vásárlási műsorablak 10:05

Belföld

Gyurcsány az ellenzéknek: megállapodás hiányában az erősebb diktál + videó

Gyurcsány Ferenc szerint: csak egy Dobrev Klára vezette szociáldemokrata kormány lenne képes leváltani Orbán Viktort. A Demokratikus Koalíció elnöke évértékelőjén beszélt erről, ahol azt is kijelentette, hogy pártja nem támogatja Sulyok Tamás államfővé választását.

  • Gyurcsány az ellenzéknek: megállapodás hiányában az erősebb diktál + videó

Iróniában nem volt hiány Gyurcsány Ferenc évértékelőjén. A fiatalos eleganciával pulpitusra lépő egykori bukott miniszterelnök, beszédének elején visszatért a hagyományokhoz, és vallási eligazítást tartott.

A DK elnöke egy ponton így fogalmazott: "Szent és tiszta dolog hinni a teremtő Istenben, sokak emberi életének nagyszerű adománya, és része ez. Ezt az istenhitet nem mocskolni, hanem tisztelni kell, nem a politika szolgálatába kell állítani, hanem az üdvösség szolgálatába." Sulyok Tamás jelöltsége kapcsán pedig ezt mondta: "A nép nem akarja ezt az elnököt elnöknek, és jól teszi. Bár nem biztos, hogy tudja, hogy miért teszi jól, mi elmondjuk neki: Jól teszitek! "

Gyurcsány Ferenc kifejtette véleményét a köztársasági elnök jelölés folyamatáról is. Szerinte Sulyok Tamás nem jeleníti meg a nemzeti egységet, mert az Alkotmánybíróság elnökeként maga is része a rendszernek, ezért sem a DK, sem pedig a magyar nép nem támogatja.

A DK elnöke évértékelőjén üzent a többi ellenzéki pártnak is. "Szerintünk a dolog úgy áll, hogy a helyzet, a lehetőségek, a politikai küzdelem természetének,továbbá hazafias feladatunk együttes és teljes félreértése, ha valaki egyszerre akarja leváltani a kormányt, és az ellenzéket."

A Demokratikus Koalíció elnöke leszögezte: ellenzéki megállapodás hiányában mindenkinek el kell fogadni, hogy a politikai versengésben az erősebb azaz a DK diktál.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!