2024. 05. 10. Péntek Ármin, Pálma napja
Jelenleg a TV-ben:

Balaton retró

Következik:

Híradó 12:00

Belföld

Gyurcsány a fiatalokat akarja megszólítani

Feledésre játszik a YouTuberré lett Gyurcsány Ferenc - mondta Kiszelly Zoltán politológus, aki szerint felnőtt egy generáció, amelynek nincsenek emlékei az őszödi botrányhősről. Az MSZP szerint semmi kifogásolható nincs abban, ahogyan Gyurcsány Ferenc próbálja megszólítani a fiatalokat.

  • Gyurcsány a fiatalokat akarja megszólítani

"Fogadjunk, hogy nem arra emlékeztek, hogy elfogadta a kormány a családvédelmi akciótervet, istenem de utálom amit ott csináltak."

A kormány intézkedéseit kritizálja Gyurcsány Ferenc a Youtube csatornájára felkerült legfrissebb, újévi videóban. A Youtuberré lett DK elnök a közösségi média felületeken próbálja megszólítani a fiatalokat.

Az őszödi beszédre korábban például így emlékezett vissza a volt miniszterelnök. Az elhíresült beszédből, a hazugságról és a választók becsapásáról szóló mondatait nem idézi. Őszödön 2006-ban Gyurcsány trükkök százairól beszélt a zárt körű megbeszélésen és azt is bevallotta, hogy meghamisították a költségvetési adatokat. A videóban erről a részről is hallgat.

A felvételek nyilvánosságra kerülését követően, tömegek vonultak az utcákra a kormány lemondását követelve. A kormány válasza - brutális rendőri oszlatás volt. A videóban erre így emlékszik a volt miniszterelnök.

2006 őszén brutális tömegoszlatás volt a főváros utcáin. A rendőrök szemmagasságban lőttek könnygázt a tüntetőkre, és a gumilövedékekkel is az emberek fejére illetve testére céloztak. Több száz ember sérült meg, valakinek a szemét lőtték ki, mások pedig a testén lévő sérüléseiket mutatták a hírtelevíziónak.

A szocialista Bangóné Borbély Ildikó szerint semmi baj nincs azzal amit Gyurcsány Ferenc kommunikál.

„Egy pártnak az a feladata, hogy megszólítja a választópolgárokat. Most komolyan kérdezi, hogy nem kell megszólítani a fiatalokat? Választani fognak, választópolgárok, közük van a politikához mert az életüket a sorsukat fogják eldönteni. Egy politikai pártnak a magyar szocialista pártnak is az a feladat, hogy megszólítsa a választókat”

- mondta az MSZP országgyűlési képviselője. 

Kiszelly Zoltán politológus szerint Gyurcsány Ferenc a fiatalokra koncentrált és növelni tudta támogatottságát a baloldali érzelmű huszonéves szavazók körében. Kiszelly arról is beszélt, felnőtt egy nemzedék, amelynek nincsenek emlékei az őszödi botrányhősről. Így a pár éve még jobb és bal oldalon egyaránt páriaként kezelt egykori miniszterelnök, mára youtuberré lett és olyan imázst alakít ki magáról amilyet csak akar.

„Gyurcsány Ferenc feledésre játszik, arra, hogy az új generációk már azt a Gyurcsányt ismerik meg akit a videókban a képeken láthatnak. Másfelől ő is követi azt a trendet, hogy a közösségi média egyre nagyobb terepet kap a politikai kommunikációban. Nagyjából 1 másfél perces rövid filmecskékben kell egy politikusnak egy pártnak eladnia magát és hát nem kemény politikai üzenetekkel hanem sokkal inkább életmód kérdésekkel”

- fogalmazott Kiszelly Zoltán, politológus.

A politológus hozzátette, hogy az ellenzéki térfélen egy harc bontakozik ki a fiatalokért a Momentum és a DK között.

HírTV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Mianmarban buddhista kolostort támadott a légierő, sok a halott és a sebesült

Mianmarban buddhista kolostort támadott a légierő, sok a halott és a sebesült

Legalább 16 ember meghalt egy mianmari buddhista kolostorban a katonai junta légicsapásában, mintegy ötvenen pedig megsebesültek a csütörtök reggeli támadásban az ország középső részén fekvő Magway régióban - közölte a dpa német hírügynökséggel egy szemtanú, aki a mentési munkálatokban is részt vett.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!