2024. 05. 11. Szombat Ferenc napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Hírek 17:00

Belföld

Gulyás Márton ma is vállalja a svéd lejárató videóban tett nyilatkozatát

Gulyás Márton ma is vállalja a svéd lejárató videóban tett nyilatkozatát, sőt, ennél is tovább ment: szerinte ma már rosszabb a helyzet Magyarországon. A Partizán alapítója YouTube-csatornáján reagált Kocsis Máté esztergomi sajtótájékoztatóján elhangzottakra. A frakcióvezető azt mondta, a Fidesz azért nem támogatja Svédország NATO-felvételét, mert elfogadhatatlannak tartják a svédek oktatóvideóját, amiben Gulyás Márton is szerepel.

  • Gulyás Márton ma is vállalja a svéd lejárató videóban tett nyilatkozatát

"Ami nagyon fontos, elsősorban az Unió számára, hogy az országodban megértsed azt, még ha valami demokráciának is tűnik, még ha tartanak választásokat is az országban, még akkor is lehet autokratikus, elnyomó rezsim, ahol az embereknek nincsenek jogaik, és valódi lehetőségük arra, hogy hallassák a hangjukat, hangot adjanak a kormánnyal ellentétes nézeteiknek, és így tovább." – mondta Gulyás Márton a svéd lejárató videóban. Magyarország egyik legnépszerűbb ellenzéki YouTube-csatornájának vezetője egy hazánkat lejárató svéd tananyagban szerepel és gyalázza Magyarországot.

A Fidesz Frakcióvezetője a videóra úgy reagált, hogy a Svédek láthatóan úgy döntöttek, nem akarnak csatlakozni a NATO-hoz.

Teljesen értetlenül állunk azelőtt, hogy a svédek hogyan gondolják azt, hogy a magyar parlament és a két frakció lelkesen fogja támogatni az ilyen akcióik után a svéd NATO csatlakozást. Ép elméjű ember ilyen nem csinál, szerintem – hangsúlyozta Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője. 

A korábbi baloldali külpolitikai kabinetvezető azzal próbálta bagatellizálni az ügyet, hogy a hazánkat lejárató svéd oktatófilm valójában nem is Magyarországról szól. 

Egy 10 perces műsor, nem is Magyarországról szól, az a címe, hogy az EU és a demokrácia és ebben egy pici blokk, amiben Gulyás Márton azt mondja, hogy hanyatlik Magyarországon a demokrácia, ezt vették elő – mondta Szent-Iványi István, külpolitikai szakértő, egykori SZDSZ-es politikus.

A videó egyik főszereplője Gulyás Márton azonban ma is vállalja a svéd lejárató videóban tett nyilatkozatát, sőt, szerinte ma rosszabb a helyzet.

Az abban a nyilatkozatomban elmondottakat a mai napig tudom vállalni, számos érv szól amellett, hogy a 2010-es évek második feléhez képest 2010-ben mennyivel jobb minőségű volt a magyar demokrácia. Ma már 2023-at írunk és a helyzet sajnos csak rosszabbodott – mondta Gulyás Márton.

Az ominózus videóban Gulyás Márton mellett megszólal a Magyarországot elítélő európai parlamenti határozat szerzője, sőt feltűnik benne Guy Verhofstadt liberális EP-képviselő is.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Megint lebukott Magyar Péter + videó

Megint lebukott Magyar Péter + videó

„Nem kell mindent elhinni, amit a propaganda mond” – nyilatkozta nemrég Magyar Péter egy riporternek, aki arról kérdezte, hogy szerinte nem ellentmondásos-e, hogy miközben kritizálja a kormányt és a jobboldali üzletembereket, aközben legutóbb Mészáros Lőrinc nagyvállalkozó egyik cégénél próbált munkát szerezni.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Nyilatkozott Karácsonyék tervéről az Autós Nagykoalíció elnöke

Nyilatkozott Karácsonyék tervéről az Autós Nagykoalíció elnöke

Mindössze néhány napja döntött a Karácsony Gergely-féle városvezetés a Budapesti Klímaügynökség létrehozásáról, az új intézmény irányítására felkért Ámon Ada máris egy olyan elképzeléssel állt elő, amely rendkívül nehéz helyzetbe hozná a budapesti autósok nagyobbik részét. Az energiapolitikai szakértő ugyanis arról beszélt egy podcastműsorban, hogy kitiltaná a főváros utcáiról a tíz évnél idősebb gépkocsikat.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!