2024. 05. 18. Szombat Erik, Alexandra napja
Jelenleg a TV-ben:

Egy bolond százat csinál

Következik:

Szélesvásznú történelem - Egy bolond százat csinál 22:00

Garancsi kapta a vidámpark területét

2017. augusztus 9., szerda 08:55, frissítve: szerda 11:38

Újabb több tízmilliárdos megbízást kapott a miniszterelnök „kötélbarátjának” cége.

A Garancsi István érdekeltségébe tartozó Market Zrt. építheti meg az egykori Budapesti Vidámpark területén, mintegy öt hektáron a Pannon Parkot. A tervek szerint a létesítmény 2020-ra készülhet el. A tematikus bemutatókomplexumban a pannon ősvadon világát igyekeznek feleleveníteni. A Pannon Park a tervek szerint nagy terjedelmű, tágas szabadkifutókból, illetve egy központi, fedett építményből fog állni.

Úgy tűnik, az utóbbi időben Garancsi cége egyre jobban fekszik a kormánynál, ugyanis megbízást megbízás után nyer el az üzletember. Övé lehet például egy több mint 300 négyzetméteres Andrássy úti ingatlan, amelyben most a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár egy fiókja működik. Nemrég hallhattunk arról is, hogy 12 milliárd forintból építenek szállodát a Párizsi udvarban az egykori jordán pénzváltók, a kivitelezést szintén Garancsi István cége, a Market Zrt. végezheti. A beruházás teljes költsége 12,5 milliárd forint, amelyet az állami tulajdonú Eximbank finanszíroz. A leendő szálloda igazgatója szerint gond nélkül vissza tudják majd fizetni az állami hitelt.

Garancsi nemcsak az építőiparban teljesít jobban: az üzletember egyik cége, a netes kasszák mobil adatátvitelét biztosító Mobil Adat Kft. árbevétele 2015-ben és 2016-ban is 2 milliárd forint fölé hízott. Emellett a vállalkozó reklámmal foglalkozó cége is növelte bevételét, 2016-ban 1,7 milliárdból 117 millió forintnyi profitot termelt – a gyarapodásban egy jogszabályváltozás is szerepet játszott.

Visszatérve az építkezésre: a legnagyobb port talán a Kopaszi-gát beépítése verte fel, a luxusberuházást szintén Garancsi István csípte el. A területre milliós négyzetméterárú lakásokat és toronyházat építenek. Utóbbi miatt a Budapest Világörökségéért Alapítvány a hatóságokhoz fordult, hiszen szerintük belelóg majd a főváros védett dunai panorámájába. A Fővárosi Közgyűlés azonban végül zöld utat adott a fejlesztésnek.

Mindezek után Garancsi a stadionbizniszből sem maradhatott ki: ő építi a Vasas új csarnokát 1,2 milliárd forintért.

A listából pedig nem maradhat ki a lakásbiznisz sem: Garancsi István cége csak az I. kerületi önkormányzat tudtával adhatja tovább az olcsón bérelt budavári lakásokat. Az önkormányzat az Úri utca 70. szám alatt található 340 négyzetméteres ingatlant fillérekért, 425 forint plusz áfa négyzetméteráron adta bérbe az Orbán Viktor barátjának érdekeltségébe tartozó CD Hungary Kft.-nek.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!