2024. 04. 16. Kedd Csongor napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 21:00

12 milliárdból építenek szállodát a Párizsi udvarban az egykori jordán pénzváltók

2017. május 19., péntek 20:00

Több mint 12 milliárdból építenek ötcsillagos szállodát jordán üzletemberek Budapest belvárosában. A beruházáshoz állami hitelt is kaptak, a kivitelezést pedig egy kormányközeli üzletember cége végzi.

„Mindannyiuk nevében megköszönöm a szálloda tulajdonosainak azt, hogy először is eljöttek hozzánk tanulni, másodszor, hogy itt maradtak, harmadrészt, hogy ha itt maradtak, akkor sikeres karriert futottak be” – Orbán Viktor mondta ezt öt éve a budapesti Buddha Bár Hotel megnyitóján. A luxusszállót két jordán pénzváltóból lett üzletember, Sameer Hamdan és Zuhair Awad cége, a Melow Mood Group vette meg.

A két jordán üzletember tovább terjeszkedett. Közvetlenül a szálloda mellett három éve megvették a Párizsi udvar nevű épületkomplexumot. Most tart a felújítás.

„A passzázsban gyakorlatilag egy közösségi funkció és szállodai funkció is lesz. Ami azt jelenti, hogy itt gyakorlatilag egy presszó, kávézó, aztán a továbbiakban egy étterem” – magyarázta Hermesz János projektmenedzser.

A munkát a miniszterelnök kötélbarátja, Garancsi István cége, a Market Zrt végzi. A beruházás teljes költsége 12,5 milliárd forint, amelyet az állami tulajdonú Eximbank finanszíroz. A leendő szálloda igazgatója szerint gond nélkül vissza tudják majd fizetni az állami hitelt.

„A szálloda pont egy jó időben fog nyitni, mert megfigyelhető a minőségi turizmusnak a javulása és fejlődése. Tehát akár bizonyos légitársaságokkal, vagy más vendégkör, vagy olyanok is, Budapesten történő beruházások, fesztiválok, amelyek hozzásegítenek ahhoz, hogy ne csak foglaltságot emeljük, hanem az átlagárat is, ezáltal sokkal könnyebb természetesen az eredményességet is javítani” – mutatott rá Fazekas Tamás, a Párizsi Udvar Hotel Budapest igazgatója.

A passzázst, bár az épülethez tartozik, azt ígérik, bárki használhatja majd.

„Igaz, hogy lezárhatnánk az éjszakai órákban, a megállapodás szerint, illetve a szabályozási tervek is ezt a két lehetőséget adják a közösségi forgalmú célra átadott területeknél, hogy le lehet zárni, vagy folyamatosan nyitva lehet tartani, de nem akarja lezárni a szálloda” – így Hermesz János projektmenedzser.

A Párizsi Udvar Hotel 110 szobás lesz 18 lakosztállyal, wellness-részleggel és konferenciatermekkel. Szállóvendégként elsősorban üzletemberekre számítanak.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!