2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Televíziós vásárlási műsorablak

Következik:

A Hold válaszolt - Portréfilm Bay Zoltánról 10:50

Fütyülés, szír tüntetők – Budapestre jött Putyin

2017. augusztus 28., hétfő 19:42, frissítve: hétfő 19:47

Orbán Viktor társaságában nézett bele a dzsúdó-vb döntőibe Vlagyimir Putyin. Az orosz elnök többórás késéssel érkezett meg Budapestre, így a világesemény megnyitójáról lemaradt. A biztonsági előkészületek miatt komoly lezárások voltak a fővárosban a repülőtér és a sportaréna között. Ellenzéki formációk különféle akciókkal készültek a látogatásra: az Együtt fütyült, a Momentum újságot osztogatott, sőt mindkét párt demonstrált a sporteseményen is.

Komoly biztonsági készültség mellett érkezett Budapestre az orosz elnök. Az Együtt fél napon át várta Vlagyimir Putyint – nehezítette a demonstrálást, hogy egymásnak ellentmondó információk jelentek meg az orosz delegáció érkezéséről.

Vlagyimir Putyin végül kétórás késéssel érkezett a Papp László-sportarénához, ahol konvoját kifütyülték a demonstrálók. A párt aktivistái az arénán belül is folytatták a tiltakozást.

„Ezt a nemes eseményt, ezt a sportversenyt, ezt a világbajnokságot ennél többel nem akarjuk megzavarni, ezért vagyunk csöndben, nem fütyülünk bent, ezért nem trombitálunk bent, ezért nem üvöltözünk bent, hanem csendben mondjuk el a véleményünket, és üzenjük Vlagyimir Putyinnak, hogy nem leszünk orosz gyarmat! Nem leszünk orosz gyarmat!” – mondta Berkecz Balázs, az Együtt alelnöke.

A Momentum Mozgalom is demonstrált a csarnokban, tagjait végül kivezették a biztonságiak. A párt már az esemény előtt készült az orosz elnök látogatására, városszerte átragasztotta az utcanévtáblákat. Napközben pedig a Brezsnyev és Kádár magyarországi találkozóját címlapon hozó 1972-es Népszabadság utánnyomott lapszámát osztogatták.

Szír tüntetők is megjelentek a sportaréna környékén, ők Vlagyimir Putyin mellett álltak ki, szerintük ugyanis csak az orosz elnök akarja rendezni a helyzetet országukban.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!