2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Sajtóklub 08:00

Felcsút mindennél többet ér?

2017. január 15., vasárnap 12:46, frissítve: hétfő 13:22

Nincs politikai támogatottsága, ezért áprilisban lemond Óbarok független polgármestere. A Felcsút mellett fekvő település az uniós pályázatokon sem nyer, ezért még járdára sem telik.

A nyolcszáz lelkes Óbarok falu legfőbb vágya egy járda. A szinteltolódás miatt azonban a főutat is át kellene építeni, arról viszont nem dönthet a település, mert nem az önkormányzat kezelésében van.

„Ha ezt Európai Unióban valakinek elmondanám, akkor mosolyogna, hogy a XXI. században van olyan település, ahol nincs járda? Sajnos a pályázatok nem mindig találják el azt az igényt, ami az ilyen kis településeknél jelentkezik” – mondta Borbíró Mihály, Óbarok polgármestere.

Óbarok az ország egyik kiemelt térségében fekszik, hiszen pár kilométerre van Felcsúttól. De ebből a szomszédságból nem profitáltak, a miniszterelnök falujában ugyanis hatvanszor annyi uniós forrás jut egy lakosra, mint Óbarokban. Míg Felcsút 2015-ben járdaépítésre kapott 40 milliót, a mostohatestvér egész éves költségvetése hatvanmillió. A miniszterelnök szerint azonban ezeket a kérdéseket nem érdemes firtatni.

„Mivel Felcsút adja Magyarország miniszterelnökét, minden itt bekövetkező fejlődés támadásoknak van kitéve. Minél inkább támadnak bennünket azért, mert valami történik a faluban, fejlődik a falu, annál inkább folytatni kell a munkánkat” – nyilatkozta korábban Orbán Viktor.

És úgyis lett. 2016 végén még több ajándék közpénzt kaptak a felcsútiak: víztorony-költöztetésre és infrastruktúra-fejlesztésre, sőt 2017-re se állnak le.

„Vidékfejlesztési pályázatot kívánunk beadni külterületi utak rendbetételére. Ez ugye a Noll-tanyához vezető utat jelenti, ez egy 100 millió forintos pályázat, aminek természetesen önereje is kell, hogy legyen” – közölte Felcsút polgármestere, Mészáros Lőrinc.

„Ahol van politikai támogatottság, ott lesz pénz” – jelentette ki korábban Gémesi György, a Magyar Önkormányzatok Szövetségének elnöke, akivel Óbarok független polgármestere is egyetért. Drasztikus lépésre szánta el magát: a költségvetés elfogadása után lemond.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!