2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

CPAC Magyarország 2024 09:00

Facebook a börtönben: vizsgálatot indítottak

2017. április 28., péntek 11:59, frissítve: péntek 12:34

Belső vizsgálatot indított a büntetés-végrehajtás azt követően, hogy a Hír TV online cikket közölt arról, hogy megint fotókat posztolt magáról egy rab a szombathelyi fegyházban.

Mint arról portálunk csütörtökön beszámolt, fotókat posztolt magáról egy rab a szombathelyi fegyházban, pedig januárban épp ezért rúgták ki a büntetés-végrehajtási intézet parancsnokát. A börtönben a rabok elvileg csak szigorúan szabályozott körülmények között használhatnak telefont, de a Hír TV birtokába került fotók tanúsága szerint egy kábítószer-kereskedelem miatt elítélt férfi a cellájából posztolt fotókat, kommentelte ismerősei bejegyzéseit.

Ez egyébként egy publikus FB-profil volt, a képet nemcsak az ismerősök láthatták, hanem mindenki.

B. Szabolcs Facebook rab börtön Szombathely BV
Fotó: Facebook


Megkerestük az ügyben a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságát, hogy reagáljanak a történtekre.

Meg is tették.

Mint kitértek rá, a „körülmények teljes körű tisztázása érdekében a büntetés-végrehajtás belső vizsgálatot indított”.

A büntetés-végrehajtási intézetekben a fogvatartottak számára nem engedélyezett az internethasználat, illetve nem rendelkezhetnek olyan eszközzel, amely internetes kommunikációra képes, írták a Hír TV online-nak adott válaszukban.

A büntetés-végrehajtási szervezet kiemelt figyelmet fordít a tiltott tárgyak bv-intézetbe történő bejutásának megakadályozására, illetve megelőzésére. 2016. évben a bv. munkatársai összesen 1459 darab illegális mobiltelefon bejutását akadályozták meg az intézeteikbe – teszik hozzá.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!