2024. 05. 12. Vasárnap Pongrác napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Globál 09:10

Belföld

Ételosztás a Népligetben

Meleg étel, tea, desszert, és tartós élelmiszer várja azokat a rászorulókat a Népligetben. A Magyarországi Krisna-tudatú Hívők Közösségének karácsonyi akciójában több mint 4000 élelmiszercsomagot osztanak ki önkéntesek segítségével, akik között - a mai ételosztáson - egy népszerű rádiós műsorvezető is felbukkant.

  • Ételosztás a Népligetben

Több százan álltak sorban idén is a Magyarországi Krisna-tudatú Hívők Közössége által szervezett ételosztáson a Népligetben. Karácsony első napján is önkéntesek biztosították a meleg ételt a rászorulóknak.

"Ez a három napos karácsonyi ételosztás itt, a Népligetben a csúcspontja az adventi akciósorozatunknak, mely egy országos programsorozat volt, és ennek keretében 14 különböző vidéki kisebb-nagyobb települést jártunk végig ételosztásokkal. Az itteni akció nagyon sok embert érint, három nap alatt több mint 4000 adag ételt és élelmiszercsomagot osztunk szét a rászorulók között."

- mondta Szilaj Péterné, a Magyarországi Krisna-tudatú Hívők Közösségének szóvivője.

Az alapítvány lakossági, termelői felajánlásokon túl áruházláncoktól és vállalatoktól is kapott adományokat. A csomagok több mint 20 féle különböző élelmiszerből állnak. A konzervek, lisztek, tészták mellett gyümölcsök, édességek, sőt még vegetáriánus különlegességek is megtalálhatók bennük.

Miután mindenki megkapta a csomagját, meleg tea, egy főétel, desszertnek pedig egy indiai édesség, az úgynevezett halava várja a rászorulókat. Az önkéntesek között ismert személyiségek is előfordulnak, például a Rádió 1 reggeli műsorvezetője.

 "Az ember nyilván igyekszik megtenni mindent év közben is, adománygyűjtésekre kapcsolódunk be, önkéntes munkát vállalunk, de a karácsony mégis egy ilyen kiemeltebb időpont, és jó találkozni, jó is meg szomorú is találkozni azokkal az emberekkel, akik sajnos rászorulnak."

- jegyezte meg Vadon János, rádiós műsorvezető, önkéntes.

A karácsonyi akción a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Mozgó Orvosi Rendelője is ott volt, ami ingyenes egészségügyi segítséget biztosít.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Elnökválasztás kezdődött Litvániában

Elnökválasztás kezdődött Litvániában

Elnökválasztás kezdődött vasárnap Litvániában, az államfői tisztségért nyolc jelölt indul, köztük a hivatalban lévő Gitanas Nauseda, továbbá Ingrida Simonyte miniszterelnök. A voksolás második fordulóját, ha szükséges, május 26-án rendezik.
Diákok vesztették életüket egy buszbalesetben

Diákok vesztették életüket egy buszbalesetben

Balesetet szenvedett egy iskolabusz az indonéziai Jáva szigetén, a szerencsétlenségben legkevesebb 11-en meghaltak, köztük kilenc középiskolás diák - jelentették be helyi hatóságok vasárnap.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!