2024. 05. 15. Szerda Zsófia, Szonja napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 21:25

Belföld

Ennyivel kapnak többet a nyugdíjasok

A korábbi 15 százalékos nyugdíjemeléshez hozzáadtak egy 3,1 százalékos korrekciót, ugyanis ennyivel lett magasabb a nyugdíjas-infláció az év elején vártnál. Ez átlagnyugdíj esetén havi 6532 forintos emelést jelent - számszerűsítette Orbán Viktor bejelentését a Miniszterelnökséget vezető miniszter a kormányinfón.

  • Ennyivel kapnak többet a nyugdíjasok

Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn a parlamentben az ország előtt álló kihívásokról és az ezekre reagáló törvényhozási feladatokról beszélt. A kormányfő akkor hangsúlyozta, Magyarország nem engedheti, hogy bárki korlátozza a függetlenségét és szuverenitását. Vélhetően a mai tájékoztatón is szóba kerül az, hogy a Fidesz szerint törvényben kell megvédeni hazánk szuverenitását.

Novemberben nyugdíj-kiegészítés

Arról, hogy döntött a kormány, Orbán Viktor miniszterelnök is beszámolt a közösségi oldalán!

Novemberben átlagosan csaknem fél havi nyugdíjjal többet visz majd a postás

– ismertette a miniszterelnök a kormány szerdai döntését.

Éves szinten 84 ezer forinttal kapnak többet a nyugdíjasok

Gulyás Gergely, a Miniszterelnökség vezetője a Kormányinfón arról beszélt, hogy a nyugdíjas-infláció 18,5 százalék lesz várhatóan, ezért a korábbi 15 százalékos emelést ki kell egészíteni 3,5 százalékkal. Így egy átlagos nyugdíj 6500 forinttal emelkedik - tette hozzá. Az októberi nyugdíjhoz képest közel félhavi juttatást kapnak majd az idősek - mondta a miniszter. Éves szinten 84 ezer forinttal kapnak többet a nyugdíjasok.

A költségvetésnek ez 190 milliárdos kiadást jelent.

Magyarország nem akar Lampedusa sorsára jutni

A miniszter elmondta, a kormány tárgyalt a bevándorlásról is. A német kormány a támogatók közé állt a migrációs paktum ügyében, így folytatódni fognak a tárgyalások, miközben eszméletlen állapotok alakultak ki több helyen - tette hozzá. A migrációs paktummal csak azt tudják elérni, hogy a schengeni határon lévő államokból Lampedusát csináljanak - mondta a miniszter. Azokat akarják beengedni európába, akik készek éles lőszert használni, hogy bejussannak Európába. Semmilyen elosztási döntésben nem veszünk részt. Egyetlen megoldás  a külső határok védelme. 

Gulyás bízik benne, nem másra költötte el a pénzt Brüsszel

Brüsszel továbbra is húzza az időt az uniós források ügyében - mondta a Miniszterelnökség vezetője. Abszurd és kínos ez az időhúzás - tette hozzá. Gulyás Gergely elképesztőnek nevezte a bizottsági eljárást, és időhúzásra törekszik.

Reméljük, hogy a pénzt nem másra költötték el. 

Gulyás elmondta, hogy most azt a pénzt sem kapjuk vissza, amit befizetünk, és itt az idő, hogy a nekünk jogosan járó pénzeket kifizessék.Minden jogszabályt megszeg, és visszaél a hatalmával Brüsszel. 

Csütörtöktől új térképes funkció is elérhető az árfigyelő rendszerben

Az online árfigyelőben térképes felület is elérhetővé vált csütörtöktől - jelentette be Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő. Az új funkció segítségével a vásárlók már kiválogathatják a hozzájuk közeli boltokat vagy akár a kedvenc boltjaikat is. A GVH azt reméli, hogy ez a funkció helyben is tud versenyt generálni, és így még lejjebb mehet az infláció. A kormányszóvivő azt is elmondta, hogy az online árfigyelő rendszert használó boltokat folyamatosan ellenőrzik azonban egyelőre elenyésző a visszaélés, az árstopok esetében azonban más a helyzet. Szentkirályi Alexandra ismertette a büntetések számát és összegét.

HírTV - Origó

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!