2024. 04. 27. Szombat Zita napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Vezércikk 06:00

Elmutyizhatták az online jegyrendszert

,

2017. július 24., hétfő 15:36, frissítve: hétfő 18:53

A közbeszerzés nélkül kapta a T-Systems az online jegyvásárlási rendszer kialakítását. A 24.hu szerint feltehetően időhiány miatt, a BKK egyszerűen egy korábbi szerződéshez csatolta az új fejlesztésről szóló feladatokat. Az ellenzék a BKK vezérének távozását követeli.

Kevesli a BKK bocsánatkérését az LMP az online jegyrendszer körül kialakult botránnyal kapcsolatban. Különösen azok után, hogy a 24.hu ma megírta: az internetes bérletvásárlási rendszer kialakítását  közbeszerzés nélkül nyerhette el a Telekom leányvállalata. A zöldpárt a BKK-vezér, Dabóczi Kálmán menesztését követeli.

„Az az ember, aki egy alibi feljelentéssel próbált kibújni a felelősség alól, nem maradhat meg a BKK élén. Ez természetesen maga után vonja azt is, hogy Tarlós Istvánnak is meg kell nyilatkoznia végre ebben az ügyben. Egyáltalán nem értjük, hogy itt van egy fővárosi botrány és a főpolgármester lapít, nem állt ki a nyilvánosság elé, hanem az elmúlt napokban eltűnt. Választ kell adnia Tarlós Istvánnak arra a kérdésre, hogy a BKK vezérigazgatóját mikor meneszti” – jelentette ki Kanász-Nagy Máté, az LMP ifjúsági szakszóvivője.

Az MSZP politikusa az állatvilágból vett hasonlattal reagált. „Ez a fajta korrupció, amiről beszéltem a sajtótájékoztatómon is, úgy szövi át Magyarországot és magát Budapest vezetését is, mint maga a pók. És mondhatjuk azt, hogy ma Magyarországon az a pók, az Orbán Viktor, Budapesten meg Tarlós István” – fogalmazott Bangóné Borbély Ildikó szocialista országgyűlési képviselő.

A Jobbik attól tart, nem az online jegyrendszer kialakítása az egyetlen projekt, amire törvénytelen szerződést kötött a közlekedési központ. „Nem szeretnék az események elébe menni, de hogyha ez a belső vizsgálat, amit lefolytatnak a BKK-nál, ha ez a belső vizsgálat azt tárja fel, hogy a T-csoport mulasztott, rosszul végezte el a munkáját, akkor mi arra fogunk javaslatot tenni a főváros, illetve a BKK vezetésének, hogy gondolja meg, gondolja újra azt, hogy a T-csoporttal kötött összes többi szerződésétől el lehet-e egyáltalán állni” – nyilatkozta Stummer János, a Jobbik budapesti elnöke.

A 24.hu szerint a BKK-nál az online bérlet ötlete későn kapott zöld jelzést, ezért az elektronikus rendszer kialakítását utólag, egy korábbi keretszerződéshez csapták. A portál forrása a sietségről úgy fogalmazott, hogy a BKK a vizes vb-re akart nagyot domborítani.

Az online jegyrendszert azóta már az adatvédelmi hatóság is vizsgálja. Részletek >>>

Tüntetést szerveznek

Civilek tüntetnek este a BKK-botrány miatt. A demonstráció szervezői közleményükben azt írják: azért vonulnak az utcára, hogy megmutassák, nem kérnek a jogi intézkedésnek álcázott megtorló akciókból.

A múlt héten rabosították azt a 18 éves fiatalt, aki egy biztonsági résre figyelmeztette a céget. Több nappal később az informatikai rendszert működtető T-Systems vezérigazgatója bocsánatot kért, és azt mondta: együttműködnének a fiatallal, aki feltárta: milyen sérülékeny az új rendszer. A BKK vezérigazgatója vizsgálatot ígért az ügyben.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!