2024. 05. 12. Vasárnap Pongrác napja
Jelenleg a TV-ben:

Szélesvásznú történelem - Egy szoknya egy nadrág

Következik:

Híradó 12:00

Belföld

Folytatódnak az ellenzéki belharcok Zuglóban + videó

Az MSZP és a DK ugyan megállapodott arról, hogy támogatják Horváth Csaba újra indulását a 14. kerületben, a Momentum Mozgalommal, illetve az ellenzéki oldal más pártjaival még folynak tárgyalások. Az LMP még nem tudja, hogy támogatja-e Zugló jelenlegi polgármesterének újrázását.

  • Folytatódnak az ellenzéki belharcok Zuglóban + videó

Ha körbe nézünk itt, akkor azt látjuk, hogy Zugló is rossz kezekben van – mondta Gelencsér Ferenc. A Momentum elnöke nemrégiben jelezte: szembe mennek a szocialista polgármesterrel – így most már a DK-val is – és Rózsa András személyében saját jelöltet indítanak a kerületben.

Azért az elmúlt hetek momentumos ámokfutása, ha az ember végig gondolja, hogy ez kinek az érdekében, kinek a szempontjából értelmezhető, ez csakis a Fidesz szempontjából

– fejtette ki Horváth Csaba, Zugló MSZP-s polgármestere, aki azzal támadta a  Momentum jelöltjét, hogy alpolgármesterként többször képtelen volt elvégezni feladatát.

Most létrejött egy olyan megállapodás, amivel az önkormányzati választáson végleg megszabadulhatunk a múlt árnyaitól – ezt már Hadházy Ákos, független országgyűlési képviselő hangoztatta. 

Horváth Csabának Hadházy Ákos támadására is volt válasza, mivel a botránypolitikus azt írta: véget kell vetni a korrupciós nagykoalíció hatalmának.

Nekünk zuglóiaknak fontosabb lenne, hogy végre a képviselő úr másfél év után olyan ügyekért emelje fel a hangját adott esetben a parlamentben – ahova ő azt mondta, hogy nem szeretne bejárni –, ahol számunkra fontos kérdésekről döntenek

– hangsúlyozta Zugló polgármester. 

Annak ellenére, hogy Zuglóban hétről hétre terebélyesedik az ellenzéki belharc, a Momentum folyamatosan azt hangoztatja, hogy baloldali megállapodásra van szükség.

Az LMP még nem tudja, hogy támogatja-e Horváth Csabát, a párt frakcióvezető-helyettese szerint azonban a Momentum már a szétesés jeleit mutatja.

Az MSZP és a DK már megállapodott arról, hogy támogatják Horváth Csaba újrázását Zuglóban. A két ellenzéki párt közötti szerződés ugyanis többek között tartalmazza a két párthoz tartozó, jelenleg hivatalban lévő polgármesterek újbóli indítását az egész országban.

Emellett a jelenleg nem ellenzéki irányítású fővárosi kerületeket és vidéki településeket érintve is döntöttek polgármesterjelöltek támogatásáról. A Momentum Mozgalommal, illetve az ellenzéki oldal más pártjaival még folynak tárgyalások – mind erről Karácsony Gergely számolt be, amikor kommentálta a Gyurcsány-párt elhatározását, hogy őt támogatják főpolgármester-jelöltként.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Négy hét múlva lesz a voksolás Magyarországon

Négy hét múlva lesz a voksolás Magyarországon

Négy hét múlva, június 9-én tartják az Európai Parlament (EP) magyar tagjainak választását, továbbá a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek, továbbá a nemzetiségi képviselők választását.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!