2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Napindító 07:30

Eljárást kezdeményeznek a CÖF alapítványa ellen

2017. május 14., vasárnap 08:33, frissítve: vasárnap 09:29

Törvényességi felügyeleti eljárást kezdeményez a Civil Összefogás Fórum alapítványa ellen az Együtt elnöke.

Juhász Péter szerint a CÖF Közhasznú Alapítvány az elmúlt években több száz millió forintot kaphatott az államtól vagy állami cégektől, és ezeket nem tüntette fel a beszámolójában. Ezzel – a politikus szerint – a CÖF nemcsak törvényt sért, hanem közhasznúsága is megkérdőjeleződik.

„A CÖF az elmúlt néhány évben nagyságrendileg milliárdos tételt költött el. Kizártnak tartjuk, hogy eddig nem Fidesz-közeli vagy állami forrásokból kapták meg a pénzüket, ezért közérdekűadat-igénylést is nyújtottunk be, hogy milyen forrásokból finanszírozták a több száz milliós forintos kampányukat. És a törvényességi felügyeleti eljárást szintén kezdeményeztük, ennek az is a célja, hogy kiderüljenek ezek az információk. Ugye, nagyon nehéz ma már közérdekű adatot kikérni, egyrészt az idő lett hosszabb, másrészt adott esetben pénzt kérnek a szervezetek. Az ügyészségnek ilyen gondja nem lehet, tehát ez a célja a feljelentésnek, hogy derüljön ki, hogy mi történt” – közölte az Együtt elnöke.

A kormány melletti tüntetéseket szervező fórum félmilliárdos támogatást kapott az állami Magyar Villamos Művektől. Emiatt a szocialisták is már feljelentést tettek, mert szerintük ez burkolt pártfinanszírozás.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!