2024. 05. 18. Szombat Erik, Alexandra napja
Jelenleg a TV-ben:

Sajtóklub

Következik:

Csörte 09:05

Belföld

Együtt erősebbek vagyunk a rák elleni küzdelemben

Egészségügyi szakemberek, civil szervezetek és az érintett közösségek világszerte összefognak a rák elleni küzdelemben. Ez a nap arra emlékeztet minket, hogy a rák globális, nemzetközi probléma, amely minden kontinensen érinti az emberek életét.

  • Együtt erősebbek vagyunk a rák elleni küzdelemben

Nem véletlen, hogy az Európai Unió európai rákellenes programja (Europe Beating Cancer Plan) és az európai rákellenes misszió (Cancer Mission) kiemelt egészségügyi problémaként kezeli az onkológiát és a programok egyik zászlóshajója, hogy 2025-ig minden európai uniós országban létrejöjjön legalább egy mindenre kiterjedő, úgynevezett komprehenzív onkológiai központ.

Ezen a területen Magyarország a kelet- és közép-európai régióban mintaként szolgál, hiszen régiónk első komprehenzív onkológiai központja 2008 óta az Országos Onkológiai Intézet (OOI).

Az OOI nemcsak hazánk vezető onkológiai, diagnosztikai, terápiás, oktatási és kutatási központja, hanem az európai uniós pályázatok segítségével motorja és koordinátora lehet a hazai és közép-kelet-európai országok komprehenzív onkológiai központjainak és azok hálozatának kialakításában.     

Az Országos Onkológiai Intézet célja mindennapi tevékenységével és elkötelezettségével, hogy hozzájáruljon a társadalmi tudatosság növeléséhez, előtérbe helyezve a daganatos betegségek megelőzését, szűrését és korai felismerését, leghatékonyabb kezelését és az érintett közösségek támogatását. Az intézet minden munkatársa arra törekszik, hogy a betegek részére biztosítsa a legmagasabb színvonalú ellátást és támogatást a daganatos betegség elleni küzdelemben.

A társadalmunkra nehezedő rákteherrel szemben csak társadalmi összefogással, kormányzati támogatással és a civil és betegtámogató szervezetek bevonásával vehető fel sikerrel a harc. Továbbra sem engedhetünk az OOI által összeállított Nemzeti Rákellenes Program fő célkitűzéséből: 2030-ig együtt 10%-kal csökkenthetjük a daganatos betegségek okozta halálesetek számát! 

Országos Onkológiai Intézet

Fotó: Shutterstock

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Gyulán kampányolt Lázár János

Gyulán kampányolt Lázár János

Fogunk még hozni gyárakat Gyulára - mondta az építési és közlekedési miniszter a Békés vármegyei fürdővárosban rendezett utcafórumon pénteken kora este.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!