2024. 05. 17. Péntek Paszkál napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Láncreakció 13:00

Demonstrálnak a Fidesz-iroda előtt, a Hír TV kollégája mellett is kiállnak

2017. május 6., szombat 15:33, frissítve: vasárnap 09:50

Demonstrációt hirdetett délutánra egy civil csoport az újbudai Fidesz-iroda elé. Azért tiltakoznak, mert a 444 beszámolója szerint a párt kerületi nyilvános fórumán az önkormányzat fideszes kabinetvezető-helyettese megrángatta a portál tudósítóját és elvette telefonját. Kiállnak egyik kollégánk mellett is, akinek a héten lökte el mikrofonját a kórházellátó vezetője. A kormányzati vezetőknek komoly múltjuk van, ha a média akadályozásáról van szó.

Kilenc éve a szocialisták pénzügyminisztere sem volt kifinomult, ha nem tetszett neki egy riporteri kérdés. A hivatali erőfitogtatás azonban az elmúlt két évben erősödött fel. Volt, hogy a Hír TV riporterét elrángatták a Terrorelhárítási Központ vezetőjétől, hogy ne kérdezhessen.

A kormányzati elhárítás másik stratégiája, hogy egy nyilvános sajtótájékoztatón elveszik a mikrofont a riporter kezéből, ha a kérdés nem felel meg az államtitkárnak.

Ha a kérdés kellemetlen, már az is előfordult, hogy a tisztségviselő ellökte magától a mikrofont. Így tett például az Állami Egészségügyi Ellátó Központ főigazgatója.

Legutóbb egy internetes orgánum újságíróját érte atrocitás. A 444.hu beszámolója szerint a Fidesz egy nyilvános fórumán az újbudai önkormányzat kabinetvezető-helyettese megrángatta a portál tudósítóját és elvette a telefonját. Az újságíró feljelentést tett.

„Azóta a cikkünk nyomán kijött a Fidesznek egy név nélkül megjelent, hazugságokkal teli közleménye, amelyben érdekes módon arra például nem reagáltak, hogy Szabó László elrabolta a telefonomat és adatokat törölt róla. Mi már két napja próbáljuk elérni Szabó Lászlót, de ő csak az egyik aktivistájukon keresztül mert üzenni, hogy nem áll a rendelkezésünkre. Én tudok róla, hogy van az iskolán belül kamera, és felvételt is készít, és éppen ezért másnap, amikor a rendőrségen feljelentést tettem, akkor külön kiemeltem, hogy szeretném, ha a rendőrség minél korábban bekérné ezeket a felvételeket, mert ezen nagyon erőszakosan rángatott le engem az emeletről” – mondta Halász Júlia újságíró az eset kapcsán.

Az újbudai Fidesz is feljelentést tesz, mert szerintük a szervezők határozott fellépését erőszakosnak akarja beállítani a 444.hu.

A rezsibiztos Soros-ügynöknek nevezte a 444 újságíróit.

„A Soros által fenntartott médiabirodalom embereit ugyanúgy, mint a Soros által fenntartott álcivileket sem tartom civileknek, úgy nem tartom őket valódi újságíróknak, inkább provokálni szoktak és ügynöki tevékenységet folytatnak, ez az összefoglaló véleményem erről a történetről” – így Németh Szilárd frakcióvezető-helyettes.

A Párbeszéd belső vizsgálatot indít az újbudai önkormányzatnál az eset miatt. „Ahogy tegnap a Fidesz viselkedett, arra nemcsak azt mondhatjuk, hogy ember ember ellen nem követhet el ilyen erőszakot, hanem azt, hogy ezt egy politikai alkalmazott tette az újságírás az újságírók egyik képviselőjével. Ez azt jelenti, hogy a hatalom a nyilvánosságot támadta meg, ezen keresztül minden egyes magyar embert megsértett, minden magyar embert megtámadott” – jelentette ki Barabás Richárd önkormányzati képviselő.

A Jobbik szerint a Fidesz Észak-Koreából szerzett sajtóetikai tankönyvet.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!