2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Az újságíró feljelentést tesz, a Fidesz „Soros-ügynököket” lát

2017. május 6., szombat 12:53, frissítve: szombat 14:00

Demonstrációt hirdetett délutánra a Nem maradunk csendben! csoport az újbudai Fidesz-iroda elé.

Azért tiltakoznak, mert a 444 beszámolója szerint a párt kerületi nyilvános fórumán pénteken az újbudai önkormányzat fideszes kabinetvezető-helyettese megrángatta a portál tudósítóját és elvette telefonját. Az újságíró feljelentést tett, de megteszi ezt az újbudai Fidesz is, mert szerintük a szervezők határozott fellépését akarja erőszakosnak beállítani a 444. A tüntetők amiatt is demonstrálnak, hogy korábban egy másik rendezvényen a Hír TV egyik riporterének a kezéből megpróbálták kicsavarni a mikrofont.

„Azóta a cikkünk nyomán kijött a Fidesznek egy név nélkül megjelent, hazugságokkal teli közleménye, amelyben érdekes módon arra például nem reagáltak, hogy Szabó László elrabolta a telefonomat és adatokat törölt róla. Mi már két napja próbáljuk elérni Szabó Lászlót, de ő csak az egyik aktivistájukon keresztül mert üzenni, hogy nem áll a rendelkezésünkre. Én tudok róla, hogy van az iskolán belül kamera, és felvételt is készít, és éppen ezért másnap, amikor a rendőrségen feljelentést tettem, akkor külön kiemeltem, hogy szeretném, ha a rendőrség minél korábban bekérné ezeket a felvételeket, mert ezen nagyon agresszívan rángatott le engem az emeletről. A szerkesztőségünk ügyvédei írtak levelet az iskolának, hogy tegyenek meg minden azért, hogy ezek a felvételek ne tűnhessenek el” – nyilatkozta a Hír TV-nek Halász Júlia, a 444.hu újságírója.

Fontosnak tartja, hogy a valódi újságírók részt vegyenek és beszámoljanak a Fidesz lakossági fórumairól – jelentette ki a nagyobbik kormánypárt frakcióvezető-helyettese. Németh Szilárd szerint: bármelyik sajtóorgánum tudósíthat a Fidesz országjáró eseményeiről. A 444 munkatársait viszont Soros-ügynöknek nevezte.

„A Soros által fenntartott médiabirodalom embereit ugyanúgy, mint a Soros által fenntartott álcivileket sem tartom civileknek, úgy nem tartom őket valódi újságíróknak, inkább provokálni szoktak és ügynöki tevékenységet folytatnak, ez az összefoglaló véleményem erről a történetről” – fejtette ki a kormánypárti politikus.

A Párbeszéd képviselője belső vizsgálatot indít az újbudai önkormányzatnál az eset miatt. Barabás Richárd továbbá felszólítja Simicskó István honvédelmi minisztert, aki ott volt a fórumon, hogy kérjen bocsánatot a Fidesz és a kormány nevében.

„Ahogy tegnap a Fidesz viselkedett, arra nem csak azt mondhatjuk, hogy ember ember ellen nem követhet el ilyen erőszakot, hanem az, hogy ezt egy politikai alkalmazott tette ezt, az újságírás az újságírók egyik képviselőjével, az azt jelenti, hogy a hatalom a nyilvánosságot támadta meg, ezen keresztül minden egyes magyar embert megsértett, minden magyar embert megtámadott” – mondta az ellenzéki politikus.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!