2024. 05. 13. Hétfő Szervác, Imola napja
Jelenleg a TV-ben:

Napirend előtti felszólalások

Következik:

Híradó 15:00

Belföld

Büntetőeljárás indulhat hamarosan Donáth László ellen

Büntetőeljárás indulhat Donáth László evangélikus lelkész, volt MSZP-s országgyűlési képviselő, Donáth Anna momentumos EP-képviselő apja ellen, akit az ügyészség az emberi méltóságot sértő szeméremsértéssel és aljas indokból elkövetett könnyű testi sértéssel vádolhat meg – tudta meg Pestisrácok.hu.

  • Büntetőeljárás indulhat hamarosan Donáth László ellen

Az ügyészség hamarosan vádat emelhet Donáth László evangélikus lelkész, volt MSZP-s országgyűlési képviselő ellen. Mindez azt jelenti, hogy a BRFK rövid időn belül sikeresen lezárhatja a nyomozást az ügyben, Donáthnak pedig bíróság előtt kell felelnie emberi méltóságot sértő szeméremsértés és aljas indokból elkövetett könnyű testi sértés miatt – tudta meg a Pestisrácok.hu.

Feljelentés

Donáth László evangélikus lelkész zaklatási botránya 2019 augusztusának elején robbant ki, amikor a TV2 Tények című híradójának először beszámolt egy tanú a történtekről. Mint elmondta, hallotta, hogy volt „egy nagyon kedves dolgozó”, aki nemrégiben felmondott mert „valamelyik lelkész zaklatja és nagyon csúnyán bánik velük, de nem merték feljelenteni, merthogy nagyon nagy hátszele van”. A befolyásos férfi Donáth László, aki 1994 és 2010 között országgyűlési képviselő volt MSZP-s színekben, lánya, Donáth Anna pedig a Momentum Mozgalom EP-képviselője, a párt alelnöke. A tanú szerint a történtek helyszíne a Gaudiopolis Békásmegyeri Evangélikus Szeretetház volt, amelynek a honlapja úgy tájékoztat, az intézményt a mai napig egy Donáth László elnökölte igazgatótanács irányítja.

Hamarosan kiderült, a hatóságok már június óta nyomoznak, mint újságírói megkeresésre írták: a hivatalos közlés szerint a Budapesti Rendőr-főkapitányság június 13-án rendelt el nyomozást szexuális zaklatás és kényszerítés miatt. Az ügy nyilvánosságra kerülése után hamarosan megnyíltak az áldozatok és hozzátartozóik, egyikük a 888.hu-nak mondta el a történetét.

– Sokan és sokáig szenvedtünk tőle. Az idősek és a kövérek megúszták. Ahogy meghallottuk a hangját, amikor bejött az épületbe, már rohantunk. Volt, hogy a WC-be befutottunk elbújni, mert ha szembetalálkozott vele az ember, akkor mi volt? „Jöjjön a tornaszobába, kedves!” És akkor bevitt mindenkit, elkezdett beszélgetni persze, aztán mindig volt egy kis combfogdosás meg fenékpaskolás. És ez csak a mindennapos alap volt. Akivel csak lehetett, azzal kikezdett. A folyosón, a lépcsőn elkapta az embereket – mesélte az áldozat, hozzátéve, Donáth határozott és karizmatikus egyéniség volt, aki a zaklatások mellett elhitette az áldozatokkal, hogy a történtek ellenére hálásak lehetnek, hogy a szeretetházban dolgozhatnak. „Senki nem mert szólni semmiért” – mondta.

– A másik, amit tudni kell erről a férfiről, hogy nagyon sokan szerelmesek belé, 16 és 90 év között. Merthogy egy ilyen karizmatikus személyiség, nagy orgánummal, meg ugye lelkész! A nőknek a felét úgy megnyeri, hogy azok tényleg hullaszerelmesek lesznek belé, innentől kezdve pedig elhiszi, hogy minden nőnél van esélye és bepróbálkozik. Azt meg, hogy a nő félelemből teszi, amit tesz, hogy nem mernek nemet mondani, azt már nem ismeri el. Neki ez is egy hódítása. Neki a nők a gyengéi. De a család az szent, mondta, hogy soha nem fog elválni. De a nőkről nem tud lemondani – mondta a 888-nak nyilatkozó áldozat. Kiemelte: Donáth többnyire fiatal lányokat molesztált, akik ledermedtek, amikor hirtelen megfogta a feneküket vagy a mellüket. – És ugye erre mindig azzal hivatkozik, hogy „De senki nem utasított vissza!” De hát az ember abban a szituációban nem mondhatja azt, hogy nem, mert olyan szinten megrémül! – emlékezett vissza a fiatal nő.

A teljes cikk IDE kattintva olvasható.

Pestisrácok.hu alapján Magyar Nemzet

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Bűncselekményeket követhettek el Karácsonyék

Bűncselekményeket követhettek el Karácsonyék

Több bűncselekmény elkövetésének gyanúját is felveti Karácsony Gergely 2019-es főpolgármester-jelölti kampányának külföldi finanszírozása, illetve annak gyakorlati megvalósítása – reagált a Magyar Nemzet megkeresésére ifj. Lomnici Zoltán.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!