2024. 05. 11. Szombat Ferenc napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Hírek 17:00

Belföld

Az MSZP-s képviselő büszke KGB-s kiképzésére

Büszke rá az MSZP újpesti képviselőjelöltje, hogy a rendszerváltás előtt a KGB-től is kiképzést kapott mint határőrtiszt. Horváth Imre mellett a szocialisták továbbra is kiállnak, a másik két baloldali kis párt, az Együtt–PM Szövetség és a Demokratikus Koalíció viszont nem támogatja. A Fidesz szerint Horváth Imre múltja nemzetbiztonsági kockázatot jelent.

„Világ életemben nyerő típus voltam” – így mutatkozott be a szocialisták újpesti képviselőjelöltje. Horváth Imréről hétfőn a Magyar Nemzet írta meg, hogy a rendszerváltás előtt, 1984-ben határőrtisztként részt vett egy öt hónapos KGB-s tanfolyamon Moszkvában. A politikus állítása szerint nem tartja a kapcsolatot az akkori iskolatársaival.

Az MSZP már korábban cáfolta, hogy Horváth Imre KGB-s lenne, azt pedig természetesnek tartják a pártban, hogy egy határőrparancsnok a szakmai előmeneteléhez szükséges továbbképzésen vett részt a szovjet állambiztonsági szolgálatnál. „Akkor az volt a feladat, ott kellett dolgozni, védeni kellett a hazát, védeni kellett a határokat. Erre a munkásságomra én büszke vagyok, tehát soha nem fogom letagadni, hogy milyen iskolát végeztem, hol dolgoztam” – mondta Horváth Imre.

A negyedik kerületben Kiss Péter halála miatt írtak ki november 23-ára időközi országgyűlési választást. Az MSZP-s Horváth Csaba hangsúlyozta: ha itt újra nyerni tud a baloldal, akkor februárig nem lesz meg a kormánypártok kétharmados többsége a parlamentben, Navracsics Tibor uniós biztosi kinevezésével ugyanis a veszprémi időközi választásig egy képviselővel kevesebben ülnek majd a Fidesz-frakcióban. „Várható volt hogy támadni fogják a jelöltet; most pont ezzel, ha nem ezzel, akkor mással. A kérdés az – és szerintem tegyük félre Horváth Imre személyét –, hogy a választók adnak-e maguknak esélyt arra, hogy lebontsák a kétharmadot. Számomra ez az evidens kérdés” – mondta a szocialisták fővárosi képviselője.

Időközben kiderült viszont, hogy a baloldali kis pártok közül az Együtt–PM Szövetség és a Demokratikus Koalíció nem támogatja az MSZP-s jelöltet. „A DK szavazói majd eldöntik, hogy kit kívánnak támogatni a választáson, reméljük, így is ellenzéki győzelem lesz. De a Demokratikus Koalíció jelenleg úgy tudja segíteni ezt a választást, hogy önálló jelöltet nem indít” – mondta Gréczy Zsolt, a párt szóvivője.

Horváth Imre múltjáról szó volt a nemzetbiztonsági bizottság szerdai zárt ülésén is. A testület fideszes alelnöke szerint komoly biztonsági kockázatot jelent, hogy a szocialista politikus részt vett a KGB képzésén. Németh Szilárd ezért felszólította az MSZP-t, hogy vonja vissza Horváth jelölését, és még az önkormányzati képviselői mandátumáról is váltsa le Újpesten.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Ostrom alatt Harkiv + videó

Ostrom alatt Harkiv + videó

Új frontot nyitottak az oroszok a háborúban, amikor páncélos szárazföldi támadást indítottak pénteken Ukrajna második legnagyobb városa, Harkiv közelében. Szakértők szerint Harkiv eleste súlyos katonai és politikai veszteséget jelentene az ukrán vezetés számára. A háború elején az oroszok már megpróbálták egyszer bevenni a várost, sikertelenül.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Nyilatkozott Karácsonyék tervéről az Autós Nagykoalíció elnöke

Nyilatkozott Karácsonyék tervéről az Autós Nagykoalíció elnöke

Mindössze néhány napja döntött a Karácsony Gergely-féle városvezetés a Budapesti Klímaügynökség létrehozásáról, az új intézmény irányítására felkért Ámon Ada máris egy olyan elképzeléssel állt elő, amely rendkívül nehéz helyzetbe hozná a budapesti autósok nagyobbik részét. Az energiapolitikai szakértő ugyanis arról beszélt egy podcastműsorban, hogy kitiltaná a főváros utcáiról a tíz évnél idősebb gépkocsikat.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!