2024. 05. 13. Hétfő Szervác, Imola napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:30

Belföld

Az idei év a családtámogatások megújulásának éve

Összefoglaló cikket közölt az Origo arról, hogy hogyan változik 2024-től a Kormány Családtámogatási programja, főként az Otthonteremtési támogatások.

  • Az idei év a családtámogatások megújulásának éve

A CSOK 2016 óta segíti a családok otthonhoz jutását, de a megjelenése óta eltelt időben sok minden változott. A szabályok néhol szigorodtak, sok helyen lazultak és egyszerűsödtek, de a kormány most elérkezettnek látta az időt, hogy teljesen megújítsa a támogatást.

Emellett némileg változott a Babaváró hitel is, van, ami viszont maradt, és továbbra is elérhető.

A legnagyobb változás a CSOK támogatást érintette, mivel megszűnt, helyette jött a CSOK Plusz, sokkal nagyobb összegekkel és további támogatási elemekkel. A CSOK egy vissza nem térítendő támogatás volt, amelyhez legalább 2 meglévő vagy vállalt gyermek esetén kedvezményes CSOK hitelt is igényelhettek a támogatottak.

Ezzel szemben a CSOK Plusz eleve egy kamattámogatott hitel, amit már egy vállalt gyermektől is igényelhetnek a házaspárok. A hitelkonstrukció fontos feltétele a gyermekvállalás, tehát a CSOK Plusz akkor igényelhető, ha a pár a jövőben gyermeket szeretne

– fejtette ki az Origo cikkében Gergely Péter, a BiztosDöntés.hu pénzügyi szakértője.

A HITEL ÖSSZEGE 1 GYERMEK ESTÉN 15 MILLIÓ, 2 GYERMEK ESETÉN 30 MILLIÓ, 3 GYERMEK ESETÉN PEDIG 50 MILLIÓ FORINT IS LEHET.

A ténylegesen igényelhető összeg a pár hitelképességétől függ, azaz attól, hogy a jövedelmükbe mekkora törlesztőrészlet fér bele. A lehetséges hitelösszeg pedig aszerint alakul, hogy mekkora lesz a család végső mérete, hiszen az új otthonban mindenkinek el kell férnie.

Az a házaspár tehát, amelynek már van egy gyermeke, és még vállalna kettőt, akár 50 millió forintot is igényelhet – magyarázza a szakértő. Ne felejtsük el azonban, hogy

VAN EGY KORLÁT A LAKÁS MÉRETÉRE VONATKOZÓAN. AZ ELSŐ KÖZÖS LAKÁSUKAT ÉPÍTŐ VAGY VÁSÁRLÓ PÁROK LEGFELJEBB 80 MILLIÓ, AZ ÚJABB OTTHONUKAT SZERZŐ VAGY MEGLÉVŐ OTTHONUKAT BŐVÍTŐ PÁROK PEDIG LEGFELJEBB 150 MILLIÓ FORINT ÉRTÉKŰ LAKÁSRA IGÉNYELHETIK A TÁMOGATOTT HITELT.

A teljes cikket az Origo.hu-n olvashatják. 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!