2024. 04. 24. Szerda György napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 15:00

Áder visszadobta a töredékes plakáttörvényt

2017. június 15., csütörtök 19:57, frissítve: péntek 07:23

Megfontolásra visszaküldte az Országgyűlésnek a plakáttörvény-javaslatot a köztársasági elnök.

A döntés érdekessége, hogy a névleg a burkolt pártfinanszírozás megakadályozását célzó fideszes előterjesztés egy szavazat híján nem kapta meg kedden a kétharmados többséget, csak az egyszerű többséget igénylő részeit fogadta el a parlament.

Áder János megállapította, hogy az elfogadott törvény ellentmondásos, értelmezhetetlen és végrehajthatatlan rendelkezéseket tartalmaz.

Kövér szerint a Fidesz nem fog beletörődni

Kövér László már Áder János döntése előtt nyilatkozott a plakáttörvényről az InfoRádiónak. A házelnök szerint a Fidesz nem adja fel, hogy a sajtóban lex Simicska néven emlegetett előterjesztés kétharmados rendelkezései is életbe lépjenek, ezért újra benyújtják majd azt. Kövér László úgy látja: a plakáttörvény miatt rendkívüli ülést tarthat az Országgyűlés a nyáron.

„Miután láttam, hogy mi maradt meg abból a törvényjavaslatból, amit mi benyújtottunk, zagyvaság tehát a sarkalatos törvényi részek miatt, amelyeket az ellenzék nem támogatott, és ezért nem fogadta el a parlament, egy tulajdonképpen értelmetlen betűhalmazzá alakult […] A köztársasági elnök úr nyilvánvalóan nem tehet mást, mint visszaküldi az Országgyűlés elé, a frakció pedig nagy valószínűséggel ezt újra megpróbálja bevinni az Országgyűlés elé, mert nem adjuk föl azt a tervünket, célunkat, hogy összegyűjtsük azt a minimális kétharmadnyi támogatást” – fogalmazott Kövér.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!