2024. 05. 05. Vasárnap Györgyi napja
Jelenleg a TV-ben:

Láncreakció

Következik:

Vezércikk 05:00

Belföld

2,6 milliárd forintos vis maior keret áll rendelkezésre a viharkárok rendezésére

2,6 milliárd forintos vis major keret áll rendelkezésre a költségvetésből, az önkormányzatok számára a viharkárok rendezésére - jelentette ki a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára.

  • 2,6 milliárd forintos vis maior keret áll rendelkezésre a viharkárok rendezésére

Rétvári Bence hozzátette, az elmúlt évek fejlesztései, úgy mint árvízvédelmi fejlesztések, gátak megerősítése, vagy éppen az új felszerelések a katasztrófavédelemnek, nagy segítséget jelentett abban hogy sikeres volt a védekezés az árvízzel szemben.

Hatalmas károkat okoztak az elmúlt napok esőzései. A viharok különösen Budapestet, illetve Pest, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Hajdú-Bihar vármegyéket érintették legsúlyosabban. Sok helyen megbénult a közlekedés, rengeteg lakás ázott be, még a ferihegyi légi közlekedés is szünetelt több órán keresztül, sőt rengeteg helyen árvizet és belvizet okozott a rengeteg csapadék.

A viharos időjárással kapcsolatban a katasztrófavédelemhez 7595 segítségkérés érkezett. A beavatkozást igénylő események száma 5491 volt. A kedd reggeli adatok alapján folyamatban van még 377 eseménynek a felszámolása.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!