2024. 05. 05. Vasárnap Györgyi napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 07:00

Belföld

10 százalékkal drágulhat a kenyér

Az aszály miatt drágulhat a kenyér. A gabona tonnánkénti felvásárlási ára 10 ezer forinttal emelkedhet, ami a liszt árát is növelheti. A barack ára pedig azért emelkedhet, mert a termés 90 százaléka elpusztult a húsvéti fagyokban.

Az utolsó táblákat aratják a Dél-Alföldön. Tavaly 4,2, idén alig 3,5 tonna búzát takarítottak be egy hektárról az aszály miatt. Papp András tiszaszigeti termelő elmondása szerint a termés közepesnek mondható. Voltak gyenge táblák is, de olyanok is, ahol a termés mennyiségével nem, csak a minőségével volt gond.


A kenyérgabona tonnánkénti felvásárlási ára az eddigi 55 ezerről 65 ezer forintra is emelkedhet. Az alapanyag drágulása 10-20 százalékkal drágíthatja a lisztet. „10 százalék körüli lesz az áremelkedés. Ez várható őszre, de ameddig bírjuk, kitoljuk, tehát pontos dátumot nem tudunk az áremelkedésre” – nyilatkozta Bővíz József.

Míg a gabonatáblákban az aszály tett károkat, a barackültetvényekben a februári és a húsvéti fagyok. A termés 90 százaléka pusztult el. Egy éve 100-150 forintért kínálták a magyar őszibarack kilóját, most 350-450 forint az ára. Kajsziból is alig találni hazait a piacokon, a szokásos 30-40 ezer tonna helyett 8-9 ezer tonna termett belőle.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!