2024. 10. 26. Szombat Dömötör napja
Jelenleg a TV-ben:

Csörte

Következik:

Televíziós vásárlási műsorablak 10:05

Adás

Sajtóklub

Ön a HírTV adásának 60 perccel késleltetett műsorát láthatja

Standard & Poor's: A magyar gazdaság egy erősebb növekedési pályára kerül

Jutott egy jó hír a hétvégére is: az elmúlt négy napban, két hitelminősítő is mérte a magyar gazdaságot: előbb egy japán hitelminősítő, most pedig a Standard & Poor's állapította meg, hogy Magyarország befektetésre minősített kategóriában van - mondta Varga Mihály Facebook posztjában, amelyet pénteken este tett közzé.

Külföld

A liberális Washington Post nem támogatja Kamala Harrist

A döntést állítólag a lap tulajdonosa, Jeff Bezos, az Amazon alapítója hozta meg.
Külföld

Iráni célpontokat támadott az izraeli légierő szombat hajnalban

A légitámadás több órán át, több hullámban tartott, a gépek katonai célpontokat, elsősorban rakéta- és légvédelmi rendszereket bombáztak - közölte az izraeli média.
Külföld

Szót kell emelni Brüsszelben a magyar fiatalok sikeréért + videó

"Most indítottuk el azt a Pannónia programot, amely program keretében az első félévben már 3000-ren részt fognak venni a világ vezető egyetemein, most is már 800 fiatal van a Harvardtól a szingapúri egyetemen keresztül Japánig, no meg persze számos európai egyetemen is." Így fogalmazott Hankó Balázs kulturáért és innovációért felelős miniszter.
Belföld

Fekete-Győr András hivatalosan még nem kezdeményezte mandátuma felfüggesztését + videó

Bedő Dávid, a Momentum frakcióvezetője Fekete-Győr András képviselői mandátumának lejártáról nyilatkozott a HírTV-nek.
Belföld

Négy napon át Eger ad otthont az 1100 éve Európában, 20 éve az unióban programsorozatnak + videó

Egerbe érkezett az "1100 éve Európában, 20 éve az unióban" címet viselő országos program-sorozat. Az eseményen bemutatják a magyar kultúra szépségét, kiválóságait és mindazt, ami magyarrá tesz.
Belföld

A debreceni egyetem munkatársai próbálják megmenteni a Rákóczi Ferenchez köthető törökmogyoró fát + videó

Esélyt kapott a túlélésre a II. Rákóczi Ferenchez köthető háromszáz éves törökmogyoró fa a Nógrád vármegyei Romhányban. A koronájával Nagy-magyarországot idéző famatuzsálem idén tavasszal nem hajtott ki, így a helyiek több szakvéleményt is kikértek.
Belföld

Országos temetkezési szervezetek indítanak kampányt a halállal kapcsolatos tabuk feloldására

A halál nem tabu - beszéljünk róla! címmel idén is országos edukációs kampányt indít az öt országos temetkezési szervezet a közelgő halottak napja alkalmából; erről a kampány kezdeményezői tájékoztatták az MTI-t.
Vezércikk

Vezércikk - Alakul a Tisza-maffia + videó

Bizalmi válság alakult ki a békési Tisza szigetek és a pártvezetés között, amely ezzel védelmébe vette a korábban pénzhamisításért elítélt Strausz Róbertet, aki 2005-ben 8 hónap, fogházban letöltendő szabadságvesztés büntetést kapott. A témáról a Vezércikk vendégei is elmondták a véleményüket.
Napi aktuális

Az Európai Bizottság bevinné a kegyelemdöfést a magyar gazdáknak, Magyar és Weber pedig asszisztál ehhez + videó

Országjárásra indul a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége (MAGOSZ) és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK), hogy a területalapú támogatások tervezett megszüntetéséről tájékoztassák a magyar gazdákat. A téma kapcsán vendégünk volt Cseh Tibor András, a MAGOSZ főtitkára.
Napi aktuális

A nyitott ajtók politikájától az orbáni migrációs politikáig + videó

Új migrációs és segélypolitikai stratégiát dolgoz ki a svéd kormány. Miért fontos ez magyar szempontból? A részletekről Bugnyár Zoltán tudósító és Párducz Árpád, Migrációkutató Intézet kutatója beszélt a Napi aktuálisban.
Célpont

Célpont - Így látta a Legenda söröző vezetője a nem mindennapi ügy miatt elrendelt TEK-akciót + videó

Az FBI jelzése alapján lecsapott a TEK több fiatalra, akik merényletet tervezhettek az október 23-i nemzeti ünnepen egy védett személy ellen. Egy fiatalt letartóztattak, igazságügyi elmegyógyító intézetben tartják fogva.
Belföld

Molnár Zsolt: A '90-es években mindenki táncolt + videó

Lemondott Molnár Zsolt az MSZP pártigazgatói posztjáról. Menekülés a süllyedő hajóról? A részletekről és egyéb témákról is beszélt a szocialista politikus a Napi aktuálisnak.
Belföld

Új elnökséget választott a budapesti Fidesz

A fővárosi politika középpontjában a budapestieket leginkább érintő problémák kell, hogy álljanak, és a Budapesten élők ebben számíthatnak a Fideszre és a kormányra - mondta Orbán Viktor miniszterelnök a kormánypárt fővárosi választmányának pénteki ülésén, amelyen megválasztották a szervezet új elnökségét a Fidesz Budapest Facebook-bejegyzése szerint.
Belföld

Szentkirályi Alexandra: Amíg a főváros a csőd szélén táncol, nem időszerű az olimpia

A Fidesz mindig az olimpia pártján volt, amíg viszont a főváros a csőd szélén táncol, ez nem időszerű - jelentette ki a Facebook-oldalára pénteken feltöltött videójában a Fidesz-KDNP fővárosi frakcióvezetője.
Napi aktuális

Számunkra sem mindegy, ki nyeri a grúz parlamenti választásokat + videó

Október 26-án Georgiában (Grúziában) parlamenti választásokat tartanak. De, miért is fontos ez magyar szemőpontból? A kérdésről Kránitz Péter Pál, a Magyar Külügyi Intézet vezető kutatója fejtette ki véleményét a Napi aktuálisban.
Gazdaság

Szuperhumánok és génhekkelés az MVM Future Talks műsorán – Visszanézhető a teljes adás

Az MVM Future Talks ötödik évadának záró epizódja minden eddiginél merészebb kérdéseket feszegetett az emberi élet meghosszabbításának lehetőségeiről és a transzhumanizmus kihívásairól.
Színes

A jövő kreatívjait keresik a hazai sneakerfesztiválon!

Idén is lesz SneakPeek kreatívutánpótlás-verseny a Sneakerness Budapesten, ami november 2. és 3. között kerül megrendezésre a Millenárison. Az aktivációra olyan fiatal tehetségek jelentkezését várják, akik szívesen megváltanák a reklám- és marketingszakmába való belépőjüket – akár két cipővásárlás között.
Külföld

Ami miatt eddig folyamatosan támadták Magyarországot, az most iránymutatóvá vált az európai kormányok számára + videó

Magyar mintára, a kibocsátó országok fejlesztése révén csökkentené az illegális migrációt, emellett külső határait is megerősítené Stockholm - erről számolt be a Mandiner.
Külföld

Foggal-körömmel kapaszkodik mentelmi jogába Ilaria Salis + videó

Az erőszakos szélsőbaloldali EP-képviselő azt kérte az Európai Parlamentben, hogy ne adják ki a mentelmi jogát Magyarországnak.
Belföld

Vissza kell vezetni a normalitás és a józan ész útjára az Európai Uniót + videó

Idén Václav Klaus kapta a Civil Összefogás Fórum Szellemi honvédő díját. A korábbi cseh miniszterelnök szerint ragaszkodni kell ahhoz, hogy visszatérjünk a normalitáshoz, de ahogy fogalmazott: ez napjainkban forradalmi tett.
Gazdaság

Reális esély van arra, hogy 2028-ra 1000 eurós legyen a minimálbér + videó

Lesz egymillió forintos átlagbér, és ezer eurós minimálbér a következő néhány évben - jelentette ki a miniszterelnök a közrádióban. Orbán Viktor beszámolt arról is, hogy az erre vonatkozó tárgyalások már megkezdődtek. A kormányfő azt reméli, hogy jövőre a gazdasági növekedést 3 százalék fölé tudják emelni.
Célpont

Célpontban az óellenzék + videó

A legtöbb ellenzéki párt az életbenmaradásért küzd. Magyar Péter felbukkanása jelentősen átalakította a hazai belpolitikai életet. De kik lesznek anagy túlélők?

Legfrissebb híreink

Radar

Célpont

Célpont - Karácsonyék helyett a kormány kezeli a fővárosi lakhatási válságot + videó

Kiüresedő belváros, megfizethetetlen lakások és egyre zsúfoltabb peremkerületek. Így néz ki most Budapest Karácsony Gergelyék első ciklusa után. A kormánypártok kimondták: a fővárosban lakhatási válság van és miután Karácsonyék semmit nem tettek, a kormány közbelép.
Radar

Radar - Alternatív gyógymód - viscerális terápia + videó

A hagyományos orvosságon kívül számos alternatív terápiás módszert is választhatunk. Ezek zöme komoly eredményeket tud felmutatni. Ilyen a visceláris terápia is.
Radar

Radar - Emelkedik a covidos megbetegedések száma, de sokat gyengült a vírus + videó

Az ősz beköszöntével visszatért a koronavírus, de vajon mennyire veszélyes mintegy 5 évvel a járvány pusztító megjelenése óta? Dr. Rusvai Miklós virológus adott interjút a Radar stábjának.
Belföld

Gyurcsány: Egyedül nem megy, szükség van a Tisza-DK koalícióra + videó

Magyar Péterrel lépne koalícióra Gyurcsány Ferenc – hangzott el egy interjúban, mely a bukott miniszterelnökkel készült a Magyar Nemzet beszámolója szerint.
Paláver

Paláver - Karácsony Gergely bejelentette: támogatja az olimpiát, de... + videó

A HírFM és a HírTV interaktív műsora a szócsaták bajnokaival. Műsorvezető: Dezse Balázs.
Külföld

Rakéta csapódott egy izraeli arab település bevásárlóközpontjába

Sokakat megsebesített, többeket életveszélyesen Észak-Izraelben, Madzsd al-Krum arab faluban egy Libanonból elindított rakéta – jelentette pénteken az izraeli katonai rádió.
Belföld

Mediaworks: digitális fókusz, új tartalmak, bővülő együttműködés

Azok a sajtóértesülések, amelyek a Mediaworks esetleges „feldarabolásáról” szólnak, megalapozatlanok és valótlanok – közölte a vállalat.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!