2024. 09. 03. Kedd Hilda napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Komment 06:00

Adás

Az Illy-álom - Illy Ferenc története

Ön a HírTV adásának 60 perccel késleltetett műsorát láthatja

Vezércikk - Az ellenzéki sajtó rettenetesen benézte a mobiltelefon-korlátozás ügyét + videó

A Nézőpont Intézet által megkérdezettek 84 százaléka egyetért a mobiltelefon-korlátozással. A témáról a Vezércikk vendégei is elmondták a véleményüket.

Sport

„Tudtam, hogy jön az olasz csaj” - így nyilatkozott Illés Fanni a párizsi ezüstérem után

Illés Fanni rendkívül boldogan nyilatkozott az után, hogy mindössze négy századmásodperccel lemaradva a címvédésről ezüstérmet szerzett 100 méteres mellúszásban az SB4-es kategóriában, a párizsi paralimpia hétfői versenynapján.
Napi aktuális

Sokkolta a német baloldalt az AfD előretörése + videó

A jobboldali Alternatíva Németországért nyerte a vasárnapi tartományi választásokat Türingiában. A szomszédos Szászországban pedig a második helyen végzett. A Napi aktuálisban Kohán Mátyás, a Mandiner rovatvezetője és Trencséni Dávid Dávid újságíró ütköztette véleményét. 
Napi aktuális

Teljes a zűrzavar a Barátság kőolajvezeték körül + videó

A múlt héten Kijev bejelentette, hogy 2025. január elsejétől leáll a Barátság 2 kőolajvezeték, amely ellátja Magyarországot, Csehországot és Szlovákiát, majd később maga Mihajlo Podoljak, Volodimir Zelenszkij tanácsadója cáfolta a korábbi kijelentését. A témában Hortay Olivér volt vendégünk.
Napi aktuális

Varga-Bajusz Veronika: Nem volt vita a mobiltelefon-korlátozásról + videó

A mobiltelefonok korlátozásáról szóló rendelet nem oktatási célú esetben fogalmaz meg tiltást, az oktatási cél az továbbra is támogatott az intézmények, illetve az oktatók részéről, amik már korábban is napirenden voltak - erről a felsőoktatásért felelős államtitkár beszélt a Napi aktuálisban. 
Napi aktuális

Philip Pilkington: Kína nem akar kereskedelmi háborút + videó

Gazdasági nonszensz az Európai Bizottság elektromos járművekre vonatkozó vámpolitikája. A témában vendégünk volt Philip Pilkington, a Magyar Külügyi Intézet vezető kutatója.
Belföld

Folytatják a józsefvárosi autósok ellehetetlenítését Pikó Andrásék + videó

További lépéseket terveznek Pikó Andrásék az autósok ellehetetlenítésére – írja a Hír8 Extra. A portál szerint az egyik momentumos önkormányzati képviselő elszólásából az derült ki, hogy az éves parkolási díjat akár 150 ezer forintra is megemelheti a józsefvárosi polgármester.
Belföld

Éles kritikával illette Hadházy Ákos a Párbeszédből kilépett Tordai Bencét + videó

Hadházy Ákos a Facebookon kritizálta a Párbeszédből kilépett Tordai Bencét. Azzal vádolta meg, hogy a másfél milliós fizetés tartotta vissza attól, hogy a frakcióból is távozzon.
Sport

Illés Fanni paralimpiai ezüstérmes 100 méteres mellúszásban

Illés Fanni ezüstérmet szerzett az SB4-es kategória 100 méteres mellúszó számában a párizsi paralimpia hétfői versenynapján.
Belföld

Útlezárások, felújítások és a sűrű forgalom is nehezítette a budapesti közlekedést + videó

Budapest több pontján is nehéz volt közlekedni ma reggel az iskolakezdés és az útfelújítások miatt. A Fidesz budapesti elnöke szerint Karácsony Gergelynek az útfelújítások összehangolásával sikerült elintéznie nagyon sokaknak az első igazolatlan óráját.
Belföld

Tüntetés reggel is és este is az első tanítási napon + videó

Tüntetéssel kezdődött a tanév a Madách Imre Gimnázium előtt, a korábban felfüggesztett igazgató miatt.
Belföld

Az egyetemisták is készülnek már az új tanévre + videó

Az általános- és középiskolások mellett az egyetemisták is készülnek már az új tanévre, bár a legtöbb egyetemen csak a jövő héten kezdődik a tanítás. A Pannon Egyetem zalaegerszegi központjában információs hetet tartanak.
Belföld

A biztonságos közlekedésre hívta fel a figyelmet a Budapesti Rendőr-főkapitányság + videó

A kisdiákok megismerkedhettek a KRESZ alapvető szabályaival, illetve hasznos tanácsokkal látták el őket.
Komment

Komment - Karácsonyéknak ez most megint nem sikerült + videó

Ezúttal is négy vendéggel igyekeztünk a különböző témákat egy kicsit könnyedebb köntösben megvizsgálni és lendületes hangvételben megbeszélni a legfontosabbakat. Műsorvezető: Mészáros Nóra.
Kék hírek

Három nap alatt két fiatal halt meg figyelmetlenség miatt a vasúti síneken

Az elmúlt napokban két fiatal tragikus halálát okozta a figyelmetlenség és a KRESZ-szabályok megszegése a síneken, a MÁV nyomatékosan kéri a szülőket és a pedagógusokat, hogy minden lehetséges eszközzel hívják fel a fiatalok figyelmét a vasúti közlekedés veszélyeire - írta a vasúttársaság az MTI-hez eljuttatott hétfői közleményében.
Kultúra

Tárlatvezetések, gyerek- és családi programok a Kiscelli Múzeumban

Egész napos programsorozattal, többek között épület- és tárlatvezetésekkel, táborhegyi sétával és workshopokkal is várja a látogatókat a Kiscelli Múzeum vasárnap 12 és 20 óra között nyárzáró rendezvényén, a Kiscelli Napon.
Radar

Radar – Színtelen, szagtalan és halálos + videó

A széndioxid szinte észrevétlenül és nagyon gyorsan öl. Évszázadok óta tudjuk ezt, de még mindig előfordul, hogy emberéletet követel a borkészítés. Az Országos Katasztrófavédelem minden évben felhívja a figyelmet a mustgáz veszélyeire.
Radar

Radar – Rács mögött a zsaroló taxisok + videó

Újabb tagjait kapták el annak a zsaroló taxis bandának, akik drosztpénzt szedtek a Belvárosban. Az erőszakos csoport többször megfenyegetett személyszállítókat, akik olyan helyen akartak megállni, ami az ö ellenőrzésük alatt állt. Ráadásul külön tarifájuk volt a külföldiek számára, kilométerenként ötezer forintot számoltak fel a gyanútlan turistáknak.
Paláver

Paláver - Lázár János bekeményített, a Faccebookon üzent a MÁV vezetésének + videó

A HírFM és a HírTV interaktív műsora a szócsaták bajnokaival. Műsorvezető: Lentulai Krisztián.
Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: Egyre többen jelentkeznek területvédelmi tartalékosnak

Egyre többen jelentkeznek az ország számos pontján területvédelmi tartalékosnak, tovább erősítve a Magyar Honvédség tartalékos állományát – közölte a honvédelmi miniszter hétfőn Gödöllőn.
Külföld

Nagyon csalódott a német kancellár

Olaf Scholz német kancellár "keserűnek" nevezte a Türingia és Szászország tartományokban elért, az Alternatíva Németországért (AfD) jobboldali párt növekvő támogatottságát mutató választási eredményeket.
Külföld

Szinte már parancsba adták: az EU-nak szaporázni kell a fegyverkezést

Mario Draghi kiadta az ukázt Von der Leyennek az európai gazdaságmágus: több pénzt a fegyveriparnak, de tüstént!
Belföld

Zsigó Róbert: Sikeresek a felsőoktatás versenyképessé és vonzóvá tételére tett törekvések

Mára a gazdálkodási és menedzsment fókuszú szak után az ország második legnépszerűbb képzése a pedagógusképzés lett – mondta a miniszterhelyettes Baján.

Legfrissebb híreink

Radar

Radar – Tégla a berlini falból + videó

Radar – Tégla a berlini falból + videó

1989. augusztus 19-én a Fertőrákoshoz tartozó Piuszpusztán, egy rendezvény keretében, kelet-német állampolgárok törték át a magyar-osztrák határt Ausztria felé, hogy az NSZK területére jussanak. A határőrök nem avatkoztak közbe, így több százan épségben átjutottak Ausztriába, majd onnan Nyugat-Németországba. Ez a rendezvény volt a Páneurópai Piknik, az Európát kettéosztó vasfüggöny átvágásának és Németország egyesülésének legfontosabb előzménye. Ennek már 35 éve. Akkori szervezőkkel és szemtanukkal beszélgettünk a helyszínen.
Belföld

Az iskolai orvosi igazolások ezentúl közvetlenül a Kréta rendszerbe érkeznek

A fejlesztések révén idén szeptembertől lehetőség nyílik arra, hogy az iskolai orvosi igazolásokat az azt kiállító orvos egyből a Kréta-rendszerbe küldje – jelentette be a Belügyminisztérium egészségügyi államtitkára hétfőn Maruzsa Zoltán közoktatásért felelős államtitkárral közös, budapesti sajtótájékoztatóján.
Belföld

Magyar Nemzet: Magyar Pétert nem zavarta a közlekedés állapota, amikor milliós fizetést vett fel + videó

A vasút problémáira hívta fel a figyelmet Magyar Péter. A Magyar Nemzet viszont emlékeztetett: amikor még milliós fizetést vett fel a Volánbusz és a Magyar Közút Zrt. igazgatósági tagjaként, akkor nem zavarták a közlekedés állapotai.
Belföld

Karácsony Gergely máris begyűjtötte az első elégtelent városvezetésből + videó

"Az iskola ugyan csak most indult el a fiataloknak. Karácsony Gergely máris be tudott gyűjteni magának egy elégtelent, ez pedig a város szervezésének az osztályzata, osztályzatát jelenti." Így fogalmazott Szentkirályi Alexandra a Fidesz-KDNP fővárosi listavezetője.
Belföld

35 perces órák lesznek a Tatabányai Árpád Gimnáziumban

A kánikulai meleg miatt a Tatabányai Árpád Gimnáziumban órarend szerint, ám rövidített órákkal kezdődik a tanév. Az ideiglenes tanrendről az intézmény vezetője, Polyóka Tamás rendelkezet - számolt be a kemma.hu.
Sport

Csúnya vereségbe futott bele az Opus Tigáz Tatabánya

A Gyürki Gergely tréner a klub közösségi oldalán értékelte a társaság vasárnapi, bányásznapi teljesítményét.
Belföld

Karsay Ferenc: Karácsony Gergely eddigi teljesítményére már kioszthatunk egy egyest

A főváros XXII. kerületének (Budafok-Tétény) polgármestere szerint "az iskolaév még csak most kezdődött, a főpolgármester eddigi teljesítményére viszont már kioszthatunk egy egyest."
Belföld

KDNP: Soha nem látott pedagógusbéremelés kezdődött

A kormány intézkedésének hála soha nem látott pedagógus béremelés indult: idén 32,2 százalékkal nőtt a tanárok bére, jövőre pedig 21 százalékos béremelés várható - írta Simicskó István, a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) frakcióvezetője.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!