2024. 09. 22. Vasárnap Móric napja
Jelenleg a TV-ben:

Televíziós vásárlási műsorablak

Következik:

Szélesvásznú történelem - Kék róka 11:00

Adás

Globál

Ön a HírTV adásának 60 perccel késleltetett műsorát láthatja

Orbán Viktor: Kedden hagyhatja el a legmagasabb vízszint Magyarországot

Orbán Viktor közölte, a dunai árhullám tetőzése jelenleg Dunaföldvárnál tart.

Belföld

Mobilgátért kiállt a Római-part népe + videó

A Római-parti árvízi védekezéshez csütörtök estig, amikor már 8 méteres volt a vízállás, 640 köbméter homokot, 145 ezer homokzsákot adott ki az önkormányzat – írta az obuda.hu.
Globál

Globál extra – Gyakorlatilag vadásznak Trumpra + videó

Nem akarjak, vagy éppen, hogy nagyon is, hogy megnyerje az amerikai elnökválasztást Donald Trump a pénzügy háttér erők – erről beszélt Boros Imre közgazdász és Bogár László közgazdász a Globál Extra című műsorunkban Virághalmy Sarolta szerkesztő-műsorvezetővel.
Globál

Globál – Nem kizsákmányoltak, csak társak akartak lenni + videó

Miért is harcolnak az ukránok és kik is ők valójában, mi az a kijevi rusz és miért csak illúzió, hogy Oroszország a nyugathoz csatlakozzon. Erről beszélt a Globál című műsorban Boros Imre közgazdász és Bogár László közgazdász Virághalmy Sarolta szerkesztő-műsorvezetővel.
Külföld

A veterán német politikus az oroszok védelmére kelt

Gerhard Schrödert egy svájci kiadón keresztül szervezték be a békefolyamatok előmozdítását segítő találkozókra, de a német kormány hivatalosan nem kérte fel.
Belföld

Továbbra is számít Donáth Anna és Cseh Katalin kettősére a brüsszeli elit a Magyarország elleni büntetőpolitikában

A héten azonban új fordulatot vett a Momentum két bukott politikusának az ügye. A liberális európai parlamenti Renew Europe frakciójának ülésén köszöntötték a két volt EP-képviselőt, Donáth Annát és Cseh Katalint.
Külföld

Rakétacsapások özönével vágott vissza vasárnap Izraelnek a Hezbollah

A légvédelmi riasztások éjjel egykor kezdődtek, és reggel hétig tartottak.
Külföld

79 évvel a második világháború után Putyinék új elmélettel álltak elő a világégés egyik fejezetéről

Németország hitetlenkedve reagált arra, hogy Oroszország közölte: a második világháború elején Lengyelországot azért rohanták le, hogy a helyi ukrán és fehérorosz lakosságot megvédjék.
Külföld

Őszinte, kemény üzenettel kampányolt egy influenszer lány Donald Trump oldalán + videó

„Trump az egyetlen erős ember ahhoz, hogy megmentse a Nyugatot” – spanyol lány küldött kijózanító üzenetet, olvasható a Mandineren.
Ottó

Ottó: Leleplezzük Magyar Péter legnagyobb, az árvízi védekezéssel kapcsolatos hazugságait és csúsztatásait + videó

Az Ottó legújabb adásában szó lesz az árvízi védekezésről és annak teljes átpolitizálásáról: egy hazugságszámlálón keresztül mutatjuk be, Magyar Péter milyen csúsztatásokkal és valótlanságokkal próbálta megtéveszteni az embereket. Túl azon, hogy nem igaz, amiket állít, kártékony is. A katasztrófavédelem szóvivője külön kiemelte: a homokzsákokon szelfizéssel emberéleteket kockáztatunk!
Kultúra

Gigantikus tömeg fogadta Ricky Martint a Hősök terén

A szeptember 21-ei szuperkoncerttel az árvízi védekezésben érintett települések megsegítésére hívták fel a figyelmet.
Külföld

Üzentek az oroszok: nem vesznek részt a második békekonferencián sem

Oroszország nem fog részt venni az Ukrajna által tervezett második békekonferencián sem - jelentette be a moszkvai külügyi szóvivő szombaton.
Külföld

Megalakult az új francia kormány

A centrista és a jobboldali erők részvételével megalakult szombat este az új francia kormány, két héttel azután, hogy Emmanuel Macron államfő a jobbközép Köztársaságiaktól (LR) érkező Michel Barnier volt uniós biztost nevezte ki kormányfőnek.
Külföld

Ellenpert indít a kormány a hazánkat ért jogtalan büntetéssel szemben + videó

Trócsányi László volt igazságügyi miniszter vezeti azt a jogi csapatot, amely ellenpert indít az uniós bírság kapcsán az Európai Bizottság ellen.
Belföld

Szentkirályi Alexandra szerint Budapest főpolgármestere nem törődik a városlakók igényeivel + videó

A fideszes Szentkirályi Alexandra szerint a Főpolgármester nem támogatja a közösségi közlekedés ingyenessé tételét, mert nem a budapestiek igényeit nézi.
Belföld

Egri Gábor: elkeserítőek az állapotok a Római-parton + videó

A Római-parton az emberek törtek be a Duna árvízi területére - így fogalmazott Karácsony Gergely egy sajtótájékoztatón. A főpolgármester szerint jól vizsgázott a főváros. Nem ezt gondolja a a Római-partért egyesület: azt mondják, ha ők nem védekeznének minden évben, már nem lenne hol lakniuk.
Belföld

A pécsi Fidesz szerint a város az elmúlt 5 évben semmit nem fejlődött + videó

Az elmúlt 5 évben Pécs megrekedt a fejlődésben, így értékelte a Fidesz helyi frakcióvezetője a most lezárult önkormányzati ciklust.
Belföld

Megindult a lassú apadás a Duna fővárosi szakaszán + videó

A Budapest fölötti szakaszon váltakozóan, de folyamatosan apad a Duna, de továbbra is védekezni kell – tájékoztatott az Országos Vízügyi Főigazgatóság szóvivője.
Belföld

Verőcénél már apad a Duna, de a készenlétre és a védelmi szolgálatra még napokig szükség lehet + videó

A Dunakanyar már tegnap óta túl van a nehezén, de még nem lélegezhetnek fel. A magas vízállás, napokig feszíti a védműveket.
Külföld

Döbbenet: több tucat migráns ugrott partra egy közkedvelt spanyol strandon + videó

Az illegális bevándorlók népes tömegén ledöbbentek a tengerparton sütkérező nyaralók.
Belföld

Gyurcsány bemelegedett

Gyurcsány Ferenc eddig tőle szokatlan módon próbálja felhívni magára a figyelmet: nekivetkőzött, és erről tett közzé egy fotót közösségi oldalán.
Külföld

Kártérítést követelnek az illegális migránsok Matteo Salvinitól

Bonyolódik a Salvini ellen indított bírósági per.
Belföld

Szentkirályi Alexandra szerint a hatalomért és a pénzért új baloldali szivárványkoalíció jött létre + videó

A baloldalon a hatalomért és a pénzért bármire képesek – erről beszélt legújabb videójában a fővárosi Fidesz elnöke. Szentkirályi Alexandra rámutatott, hogy Karácsony Gergely és Magyar Péter lepaktált egymással, a háttérben pedig még mindig Gyurcsány Ferenc irányít.
Svenk

Svenk – Budapesti Klasszikus Film Maraton + videó

Idén hetedik alkalommal rendezik meg a Budapesti Klasszikus Film Maratont. A Svenk stábja ellátogatott a magyar filmünnep megnyitójára. De más érdekességet is tartogat az adás, hiszen interjút adott stábunkban Patrick Duffy, alias Bobby a Dallasból.
Szélesvásznú történelem

Szélesvásznú történelem: Kék róka + videó

Herczeg Ferenc legnagyobb színpadi sikeréből, a Kék róka című darabból készült a 2022-ben bemutatott azonos című tévéfilm, Pacskovszky József rendezésében. A Szélesvásznú történelem adásában a rendezővel, Kovács Panka színművésszel és Bacsó Kristóf zeneszerzővel beszélgettünk az alkotásról.
Paláver

Paláver: Magyar Péternek Orbán Balázs smafu? + videó

A HírFM és a HírTV interaktív műsora a szócsaták bajnokaival. Műsorvezető: Jeszenszky Zsolt.
Sport

Triatlon Eb: Lehmann Csongor aranyérmes

Lehmann Csongor nagyszerű versenyzéssel, erejét remekül beosztva aranyérmet nyert szombaton a triatlon Európa-bajnokságon, a franciaországi Vichyben.
Belföld

A Dunakanyar túl van a nehezén + videó

Vitályos Eszter kormányszóvivő, a Pilis–Dunakanyar térség országgyűlési képviselője új, az árvízzel kapcsolatos videót osztott meg közösségi oldalán.
Gazdaság

EM: a távhődíjak októbertől tervezett csökkentése nem érinti a lakossági felhasználókat

A távhődíjak októbertől tervezett csökkentése a lakossági felhasználókat nem érinti, az állami és önkormányzati intézmények számára jelenthet újabb könnyítést - olvasható az Energiaügyi Minisztérium (EM) szombat délutáni Facebook-bejegyzésében, amellyel a sajtóban terjedő téves értelmezésekre reagált.
Belföld

Csoportos séta hívja fel a figyelmet az élet védelmére + videó

Életvédők gyűltek össze az Erzsébet téren a Mindenki Születésnapja sétával, hogy közösen kiálljanak és üzenetet küldjenek a világnak. A cél, hogy felhívják a figyelmet arra, hogy minden emberi élet értékes.

Legfrissebb híreink

Biztonságban a Margitsziget + videó

Biztonságban a Margitsziget + videó

Az Országos Vízügyi Főigazgatóságtól kért segítséget Budapest önkormányzata, hogy megvédjék a Margitszigetet. A szakembereknek köszönhetően jól áll a védekezés, nem tapasztalható szivárgás.

Radar

Belföld

A budapesti tűzszerész és folyamőrezred laktanyájánál is komoly védekezésre van szükség + videó

Az MH 1. Tűzszerész és Folyamőr Ezred laktanyájánál is komoly védekezésre van szükség, a víz ereje nem válogat - közölte a honvédelmi miniszter szombaton a Facebook-oldalán.
Belföld

Katasztrófaturistákat kellett menteni a Dunakanyarban + videó

Interjút adott a Magyar Nemzetnek Vitályos Eszter kormányszóvivő, a Pilis–Dunakanyar térség országgyűlési képviselője, amelyben többek között arról beszélt, hogy óriási összefogást tapasztal az emberek részéről ebben a nehéz, árvízi helyzetben.
Külföld

Amerika választ: Mi is az igazság a Mayflowerről? + videó

Amerika választ című új műsorunk nyitó adásában Boros Imrével és Bogár Lászlóval beszélgetett az Egyesült Államok kialakulásáról Virághalmy Sarolta szerkesztő-műsorvezető.
Külföld

Ilaria Salis szerint honfitársai rasszisták + videó

Ugrásszerűen megnőtt a külföldi fogvatartottak aránya az olasz börtönökben, ami a Hír TV által megkérdezett kormánypárti képviselők szerint, az illegális bevándorlás következménye. A korábban Magyarországon fogvatartott Ilaria Salis viszont úgy látja, hogy az olaszok rasszisták, és nagy előszeretettel vetik börtönbe a külföldieket.
Külföld

Matteo Salvini: Az olasz és a magyar kormány között teljes az összhang + videó

A miniszterelnök-helyettes hozzátette: hiába fenyegetik börtönnel, milliós büntetéssel, ma is megtiltaná az embercsempész NGO hajók kikötését.
Belföld

A Magyar Nemzet szerint az árvízre hivatkozva kunyerál pénzt Magyar Péter + videó

Magyar Péter sem az Európai Parlamentben, sem az árvízvédelemben nem végez valós munkát – ezt a Fidesz EP-képviselője mondta a Napi Aktuálisban.
Külföld

Európa-szerte hatalmas károkat okoznak az áradások + videó

Nem csak Magyarországon pusztít az árvíz. Tőlünk keletre és nyugatra is óriási károkat okoz a városokat elöntő víz. Az Európai Unió segélyt ígért valamennyi érintett tagállamnak.
Távhős rezsicsökkentés jöhet

Távhős rezsicsökkentés jöhet

Új rendelettervezetet adott ki a kormány, amely módosítja a távhőszolgáltatásra vonatkozó árakat és támogatási rendszert – szúrta ki a Portfolio. A változás alacsonyabb árakat hozhat a lakosság számára.
Drónokat és lovasrendőröket is bevetnek az árvízi védekezésben

Drónokat és lovasrendőröket is bevetnek az árvízi védekezésben

Rendőrségi drónokkal figyelik és követik a víz terjedését, a nehezen megközelíthető helyszíneken pedig lovasrendőröket is bevetnek a védekezési munkálatok során - mondta a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára az árvíz elleni védekezésről szóló szombati sajtótájékoztatón.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!