2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Argentína-Izland: 1-1

Hír TV

2018. június 16., szombat 16:56, frissítve: szombat 17:38

Eredmény:

D csoport, 1. forduló:

Argentína-Izland 1-1 (1-1)

 

Moszkva, Szpartak Stadion, 44 190 ezer néző, v.: Szymon Marciniak (lengyel)

gólszerzők: Agüero (19.), illetve Finnbogason (23.)

Argentína:

 

Wilfredo Caballero - Eduardo Salvio, Nicolás Otamendi, Marcos Rojo, Nicolás Tagliafico - Javier Mascherano, Lucas Biglia (Éver Banega, 54.) - Maximiliano Meza (Gonzalo Higuaín, 84.), Lionel Messi, Ángel Di María (Cristian Pavón, 75.) - Sergio Agüero

Izland:

 

Hannes Halldórsson - Birkir Saevarsson, Kári Árnason, Ragnar Sigurdsson, Hördur Magnússon - Jóhann Gudmundsson (Rúrik Gíslason, 63.), Aron Gunnarsson (Ari Skúlason, 76.), Emil Hallfredsson, Birkir Bjarnason - Gylfi Sigurdsson - Alfred Finnbogason (Björn Sigurdarson, 89.)

I. félidő:

---------

19. perc: Agüero a 16-oson belül vett át egy rossz lövést, majd fordulásból a kapu jobb felső sarkába zúdította a labdát (1-0).

23. perc: Finnbogason csapott le egy kipattanóra, s hat méterről az argentinok hálójába lőtte a labdát (1-1).

Nyolc magyar gyerek is a játékoskísérők között volt a mérkőzés előtt, amelyet Diego Maradona a helyszínen tekintett meg.

A találkozó argentin fölénnyel indult, amely Agüero remek villanásából érett vezető góllá, ám az izlandiak gyorsan válaszoltak, megszerezve történetük első világbajnoki gólját. Az egyenlítő találatot követően kiegyenlítettebb lett a játék képe, ám a félidő végéhez közeledve ismét óriási nyomás alatt kellett védekeznie a szigetországi együttesnek. Az izlandiak kitartottak, sőt, a félidő végén két helyzettel jelezték, hogy ők sem ülnek rá az eredményre. Az első játékrész argentin fölényét jól jelzi, hogy a dél-amerikai gárda több mint négyszer annyi passzt tudott felmutatni, mint ellenfele.

A fordulást követően kissé lassabb iramban, de változatlan képet mutatva folyt a játék, s bár az argentinok büntetőből újra vezetést szerezhettek volna, Lionel Messi tizenegyesét kiütötte az izlandi kapus, Hannes Halldórsson. A hátralevő időszakban is szinte kizárólag az izlandiak térfelén zajlott a játék, többször veszélyeztettek is az argentinok, de nem tudták még egyszer feltörni a 11 emberrel védekező izlandiak hátsó alakzatát.

(MTI)

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!