2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 22:00

Megkezdték az aláírásgyűjtést az országgyűlési képviselőjelöltek

Hír TV

2018. február 19., hétfő 19:52, frissítve: hétfő 22:42

A választási induláshoz a jelölteknek ötszáz érvényes ajánlást kell leadniuk március 5-ig. Hétfőn a választási értesítők postázást is befejezték.

Hétfő reggel óta gyűjthetik az egyéni képviselőjelöltek a választási induláshoz szükséges ajánlásokat. Szegeden már délelőtt folyamatosan érkeztek az aláírók a két szegedi jelölt standjához. Egyikük először indul országgyűlési választáson.

Joób Márton képviselő úr a számunkra legfontosabb bizottságot vezette az elmúlt négy évben: a szociális bizottságot. Nagy mértékben hozzájárult ahhoz, hogy Szegeden egyedülálló szociális modellt tudtunk kialakítani, és olyan bérlakás programot, amelynek keretében a századik bérlakást adtuk át – nyilatkozta Botka László polgármester. 

A jelölteknek március 5-ig kell összegyűjteni ötszáz ajánlást.

A fideszes Kocsis Máté már délelőtt leadta ennek ötszörösét.

Reményeink szerint 2580 ajánlás van.

A Fidesz több tízezer aktivistáját mozgósítja, a következő napokban a párt teljes szervezete arra koncentrál, hogy összegyűjtsék a jelöltjeiket támogató ajánlásokat.

Célunk az, hogy minden háztartásba eljussunk a következő napokban, jelöltjeinkről szórólapot juttatunk el minden postaládába, emellett pedig telefonon és e-mailben is megkeressünk a támogatóinkat, a támogatásukat kérve a jelöltjeink indulásához - mondta el Hidvéghi Balázs, kommunikációs igazgató.

Bár a jelöltállítási időszak elindult, az MSZP-Párbeszéd szövetség továbbra is bízik a kölcsönös ellenzéki visszalépésekben.

Hogyha továbbra is vannak olyan pártok, amelyek úgy érzik, hogy az ország ügye fontosabb, mint a sajátjuk, és készek arra, hogy egy kölcsönös, méltányos megállapodást kössünk egymás jelöltjeinek tágabb körű összefogása érdekében, hogy még több helyen érvényes lehessen az, egy érdemi kihívója van a Fidesznek, akkor mi erre készek vagyunk és nyitottak vagyunk - mondta Karácsony Gergely.

Eddig 96 pártot vettek nyilvántartásba. Szignókat gyűjteni egészségügyi és oktatási intézményekben, munkahelyen vagy közlekedési eszközön tilos.

Többes ajánlás van most is, tehát egy választókerületen belül a választópolgár akár az összes jelöltet támogathatja aláírásával, de egy jelöltet csak egyszer írhat alá - ismertette Pálffy Ilona, a Nemzeti Választási Iroda elnöke.

A választási értesítőket hétfőig minden magyarországi lakcímmel rendelkező jogosultnak kézbesítették. Ha valaki nem kapott ilyet, ezt a helyi választási irodánál jelezheti.

A Jobbik mind a 10286 szavazókörbe delegálna szavazatszámlálót. Az ellenzéki párt közleményében azt írja, toborzókampányt indítanak majd, és olyanokat várnak jelentkezőnek, akik így segítenék a kormányváltást. Erre azért van szükség, mert mint írják, attól tartanak, hogy a jelenlegi hatalom befolyásolhatja az április 8-i választás tisztaságát.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!