2023. 12. 05. Kedd Vilma napja
Jelenleg a TV-ben:

Háború Ukrajnában

Következik:

Vezércikk 14:00

Lökdösődésbe fulladt a migránsozó fideszes sajtótájékoztató

Hír TV

2018. március 6., kedd 15:54, frissítve: kedd 19:55

Lökdösődéssel, migránsozással ért véget a Fidesz sajtótájékoztatója az Ikarus Parknál. Az Együtt válaszolni próbáló képviselőjét a kormánypárti idős szimpatizánsok migránsozták és szidták. Hollik Istvánt Zuglóban viszont a Párbeszéd politikusa világosította fel arról, hogy a kifogásolt rendelet a fideszes Papcsák-éra öröksége.

Székely, magyar és Zugló zászlója leng a XIV. kerületi városháza épülete előtt. A kormánypártok szerint az ellenzéki vezetésű kerület migránsbarát és bevándorlók betelepítésére készül.

Itt Zuglóban Karácsony Gergely egy olyan előterjesztéssel próbálkozott, már a helyi képviselő-testület előtt, amivel a migránsok lakáshoz jutását segítették volna, éppen úgy, ahogy tették azt Nyugat-Európában, miután a laktanyák megteltek, önkormányzati lakásokba telepítették be a migránsokat – mondta Hollik István, a Fidesz–KDNP országgyűlési képviselőjelöltje.

Hollik István azonban, úgy tűnik, nem nézett utána, mikor készült a kifogásolt passzus.

Volt egy 2010-es lakásrendelet, amiben volt egy inkriminált mondat, amit abban a módosításban – amit 2015-ben a Fidesz is megszavazott –, az egyik verzióban benne hagytunk, tehát mi nem írtunk bele semmit, sem migránsokról, sem menekültekről, ez benne volt a Papcsák-féle lakásrendeletben. A felét módosítottuk, a felét nem. Azt nem írtuk át, az benne maradt. Tehát ők saját lakásrendeletüket kezdik el itt kifigurázni és mindenféle ostobaságot összehordani – reagált Szabó Rebeka zuglói alpolgármester.

A Párbeszéd képviselőjének helyesbítésére már nem volt válasza Hollik Istvánnak.

Tárgyalásokat folytatnak akár a terület eladása, akár bérbeadása tekintetben olyan szervezetekkel, amelyek részben köthetők a Soros által támogatott civil szervezetekhez, és vagy ilyen civil szervezeti irodát, vagy később bármilyen migránsközpontot hoznának létre. Az a sajnálatos, hogy több ígéret után sem kaptunk semmilyen választ – a XVI. kerületi fideszes politikus már az Ikarus telepét emlegeti. Sajtótájékoztatóján kormánypárti szimpatizánsok is megjelentek, akiknek nem tetszett, hogy az Együtt országgyűlési képviselőjelöltje emlékeztette arra Szatmáryt, hogy kinek az ötletét is emlegeti. Vajda Zoltánt lökdösték, zászlórúddal fejbe verték, majd migránsoztak és kiabáltak az idős emberek. A dulakodókat végül társaik fogták vissza.

2016 tavaszán volt egy előterjesztés a kormánytól, hogy a kormány javasolja, hogy az Ikarus ipari parkba jöjjenek migránsok, ezért kellett elfogadnunk egy tiltakozó nyilatkozatot, mert ezt nem tudta cáfolni a kormány, ugye, ezt az ügyet melegítettétek most fel 2018-ban, azzal az apró kiegészítéssel, képviselő úr, hogy most már Soros is van. Az a probléma, képviselő úr, hogy neked nincs mondanivalód a kerületnek. Három dolgot tudsz mondani: migráns, Soros és Ikarus Ipari Park. Amit kiegészítés most az ENSZ-szel – mondta Vajda Zoltán, az Együtt országgyűlési képviselőjelöltje.

Nemcsak szóban támadják a kormánypártiak menekülttáborok létrehozásával az ellenzéket. Sorra jelennek meg a Facebook-on a photoshopolt, összevágott fényképek. Németh Szilárd például egy olyan fotót osztott meg, amelyen az őt 2014-ben legyőző Szabó Szabolcs megafonnal a kezében vezényel 15 ezer migránst Csepelre. A Tállai Andrást támogató mezőkövesdi Fidesz oldalán közzétett fotón pedig a jobbikos Lukács Attila fáradozik migránsok betelepítésén a laktanyába.

Arról viszont teljes a csönd a kormánypárti oldalakon, hogy 2015-ben az Orbán-kormány nyitott menekülttábort a kiskunhalasi laktanyában, a lakosság tiltakozása ellenére.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!