2024. 04. 24. Szerda György napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:30

Szél elment, Orbán nem

Hír TV

2018. január 25., csütörtök 07:38, frissítve: csütörtök 10:26

Kivonultak a nemzetbiztonsági bizottság reggeli üléséről a fideszes képviselők, így az ülés határozatképtelenné vált.

Németh Szilárd, a testület fideszes alelnöke azt mondta, hogy nem hajlandóak Szél Bernadett jelenlétében a Soros-hálózatokról beszélni, mert az LMP-s képviselő Soros érdekeit képviseli. Eközben a testület elnöke, a szocialista Molnár Zsolt a teremben arról beszélt, szeretné, ha véget érne a Soros-hazugság, amit a kormány folytat, ezért levélben fordul Soros Györgyhöz, válaszoljon személyesen ezekre a hazugságokra, Szél Bernadett pedig azt javasolta, forduljanak Kövér Lászlóhoz Németh Szilárd puccsa miatt. Orbán Viktor nem ment el az ülésre, ahol a kormány által befogadott 1300 oltalmazott menedékkérő és a bevándorlás ellenes kampány is téma lett volna.

Nem tilthatnak ki senkit

A nemzetbiztonsági bizottság mandátuma nem a Fideszé, a testületből pedig nem lehet kitiltani senkit - erre már a Hír TV reggeli műsorában hívta fel a figyelmet Mirkóczki Ádám. A jobbikos parlamenti képviselő, aki maga is tagja a testületnek, úgy látja, ami most történik, része annak a fideszes színjátéknak, amelynek egyértelmű célja a figyelemelterelés.

„Ez egy politikai óvoda, amit már a Németh Szilárd vezette fideszes delegáció a nemzetbiztonsági bizottságban játszik hosszú ideje különböző dimenziók mentén, én azt gondolom ez egy figyelemelterelés a lényegről, addig se arról beszéljünk, hogy hogyan történhetett az meg, hogy több tíz milliárd forintot fölemésztő közpénz árán átmosták egy társadalom agyát, riogattak itt boldoggal, boldogtalannal, aki nem magyar állampolgár, és hát közben sikerült azért csak betelepíteni titokban 3200 ember, szóval vannak fajsúlyos kérdések, és én azt látom, hogy a Fidesz most már teljesen mindegy, hogy milyen blődséget talál ki, a lényeg, hogy valami mindig legyen, ami elüti erről a történetről a figyelmet, és szerintem ez a Szél Bernadett elleni akció erről szól” –  mondta a nemzetbiztonsági bizottság tagja Hír TV-ben.

Nemzetbiztonsági kockázat

A nemzetbiztonsági bizottság az egyetlen testület, amely a szakszolgálatokat felügyelheti. A legnagyobb nemzetbiztonsági kockázatot ezért az jelenti, ha a testület munkáját megbénítják - így kommentálta a történteket a Hír TV Reggeli műsorában Demeter Márta, az LMP országgyűlési képviselője.

„Igen, alapvetően erre számítottunk, hát ugye Németh Szilárd látszott, hogy már egy ilyen cirkuszt felépített erre az egész történetre és egy kész óvoda volt, hogy közölték, hogy ha Szél Bernadett elmegy a bizottsági ülésre, akkor ők ki fognak vonulni, hát ez is történt. Most azon túl, hogy ez mennyire gyerekes és ugye fokozhatnánk ezt, a legnagyobb probléma ezzel az, hogy a nemzetbiztonsági bizottság az egyetlen olyan parlamenti bizottság, amely érdemben tudja és kötelessége ellenőrizni a nemzetbiztonsági szolgálatokat, ezen kívül a szolgálatok fölött semmilyen más ellenőrzési lehetőség nincsen. Azzal, hogy a fideszesek ezt szabotálják el folyamatosan azt kell mondjuk, hogy ez az egyik legnagyobb nemzetbiztonsági kockázat ma Magyarországon” – mondta Demeter Márta országgyűlési képviselő.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!