2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Bayer show

Következik:

Vezércikk 14:00

Gyurcsány: Sem politikai, sem gazdasági alkut nem lehet Orbánnal kötni

Hír TV

2018. február 17., szombat 15:32, frissítve: szombat 18:51

A rendszerváltás utáni legkövetkezetesebb és leghitelesebb pártnak tartja a Demokratikus Koalíciót Gyurcsány Ferenc. A párt kampánynyitó rendezvényén a volt miniszterelnök egyértelművé tette, hogy sem politikai, sem gazdasági alkut nem hajlandó kötni Orbán Viktorral. Kiemelte: azzal, hogy hatvan egyéni körzetben visszaléptek a szocialista jelöltek javára, a DK tett a legtöbbet a kormányváltásért.

– Sanyi, mivel jöttél ma ide?
– Autóval és lábbusszal.
– Miért nem helikopterrel?
– Az én feleségem nem bartelozik [sic!] helikoptert, a Tónival meg nem vagyunk jóban

– hangzott az aktuálpolitikai komédia a Demokratikus Koalíció szóvivőitől a párt kampánynyitó rendezvényén.

Gy. Németh Erzsébetet mint Tarlós István legnagyobb ellenfelét konferálták fel.

„Új metró helyett lefestette az oroszokkal a régit. Orbán Viktor jobbkezeként bünteti a Fideszben csak bűnös városként emlegetett Budapestet. Azt is elmondtam neki, hogy ha már a budapestiek nem kapnak új metrót, akkor ő se cserélje újra a szolgálati autóját, újíttassa fel az oroszokkal” – mondta felszólalásában a politikus.

Behódolás vagy küzdelem

A párt alelnöke azt tartja az április választás tétjének, hogy szabadlábon maradnak-e a korrupt politikusok. Molnár Csaba szerint nem Soros György vagy Brüsszel támad Magyarországra, hanem egy belső ellenség.

„Fidesznek nevezik magukat, és az elmúlt pár évben sok-sok áldozatot követelő merényletet követtek el ellenünk, a magyar nép ellen. Egy olyan országnak, amely támadás alatt áll, összesen kettő lehetősége van: vagy behódol, vagy megküzd. Mi döntöttünk: nincs alku, hanem harc van, hogyha szükséges, akkor az utolsó leheletig. Arra készülünk, hogy veletek együtt április 8-án a történelem szemétdombjára űzzük ezt a bűnös hatalmat” – fogalmazott Molnár Csaba.

„A jelenlegi miniszterelnök a tisztesség megtestesítője helyett a bűn hordozója”, jelentette ki Gyurcsány Ferenc azt hangoztatva, hogy az az ország, amely nem váltja le a vezetőt, maga is bűnössé válik.

„Segítsék, hogy az ország megértse Sárisáptól Kőszegig: ha az ország lakói nem veszik birtokba az országot, akkor az ország urai fogják, és mi az ő cselédjei, kiszolgáltatottjai maradunk. Ha nem akarjuk újra, hogy urak és szolgák világa legyen Magyarországból, ahol nekünk a szolgák sorsát ajánlják, akkor legyenek ők urai Magyarországnak és saját helyzetüknek” – fogalmazott Gyurcsány Ferenc.

A volt miniszterelnök ha újra kormányra kerülne, első napján Polt Péter legfőbb ügyészt váltaná le, jelentősen emelné az egészségügyben dolgozók bérét, zárolná az oligarchák vagyonát, és átalakítaná a közoktatási rendszert is – sorolta. „Felülvizsgáljuk a vatikáni szerződést, megszüntetjük az egyházak kiváltságait, független vizsgálóbizottságot állítunk fel az egyházi személyek által elkövetett gyermekmolesztálási ügyek kivizsgálására” – tette hozzá.

A DK Sokak Magyarországa programjában alapvető jogként biztosítanák az internet-hozzáférést, sőt ingyenessé is tennék.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!