2024. 04. 16. Kedd Csongor napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 21:00

A Fidesz-irodában hamisíthatták az ajánlóíveket

Hír TV

2018. március 20., kedd 09:11, frissítve: kedd 12:42

A feljelentő szerint csak így volt lehetséges, hogy Fenyvesi Zoltán hétfő délelőtt felvett a választási irodán 400 ajánlóívet, majd kedden délután 1 órakor le is adta.

A szegedi 1-es választókörzetben gyanított csalásban 10 párt is érintett lehet – írja a Szeged.hu. A portál szerint a módszer ugyanaz, ami máshol is: többen jelezték, hogy az aláírásukat olyan pártok ívein is megtalálták, amelyeket ők nem írtak alá. Az ügyben a választási iroda munkatársai feljelentést tettek.

Hamis ajánlások miatt feljelentették a Fidesz tapolcai képviselőjelöltjét is. A Hír TV úgy tudja, a feljelentő azért fordult a rendőrséghez, mert Fenyvesi Zoltán leadott ajánlóíveire a helyi Fidesz-irodában másolták rá a neveket a rezsicsökkentés melletti és a betelepítés elleni aláírásgyűjtési ívekről. A feljelentő szerint csak így volt lehetséges, hogy Fenyvesi Zoltán hétfő délelőtt felvett a választási irodán 400 ajánlóívet, majd kedden délután 1 órakor le is adta.

„Mindig is a kormánypárt érdeke volt, hogy ennyi apró párt induljon, és ha megvizsgálják a mögötte lévő tőkét, illetve az aláírásokat, akkor egyből ki fog derülni, hogy lehet, hogy azonosság is van a Fidesz ajánlásai, illetve a makropártok ajánlásai közt. A többi választókerületben is ez volt, Nagykanizsán is, Szegeden és Csepelen, és ez belefér a választási csalás kategóriába” – jelentette ki Rig Lajos, a Jobbik tapolcai jelöltje.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!