2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Troll

Troll: A „moslékkoalícióval” valamennyi ellenzéki párt feladta az elveit

Gyurcsány az ellenzéki nap, a többiek pedig elvtelen bolygóként keringenek körülötte – hangzott el Troll című műsorunkban arra reagálva, hogy az év elején közös nyilatkozatot írtak alá az ellenzéki pártok vezetői és már rögzítették is a közös kormányzás alapelveit. M. Dobos Marianne vendégei ezúttal is Kacsoh Dániel, a Mandiner belpolitikai rovatvezetője, Pindroch Tamás, a Figyelő főmunkatársa és Boros Bánk Levente, a Médianéző ügyvezetője voltak.

  • Troll: A „moslékkoalícióval” valamennyi ellenzéki párt feladta az elveit

Megegyezett a közös kormányzásról az ellenzék és a pártok aláírták közös kormányzásról szóló alapelvek gyűjteményét. 14 órára meghirdették az élő online sajtótájékoztatójukat, de kiderült, hogy valójában felvételről ment le. Úgy tűnik, a kormányzásra készülők nem szeretnek élőben beszélni.

Ha élőben beszélnek, azt nem lehet megvágni, az ottmarad

– hívta fel rá a figyelmet Pindroch Tamás.

Kacsoh Dániel szerint látható, hogy Gyurcsány Ferenc a tájékoztatón „küzdött a szavakkal” és délután 2-kor már lehet nem is ment volna a beszéd. Az újságíró kiemelte, nem árt róla beszélni, hogy Gyurcsány beszél Szent Istvánról, ezen kívül olyan emberek ülnek mellette, akik annak idején felesküdtek ellene.

Még mindig hátborzongató, hogy ezek ott ülnek egymás mellett

– jegyezte meg a Mandiner belpolitikai rovatvezetője.

Adásunkban felidéztük, hogy Vona Gábor korábbi pártelnök négy éve azt mondta, a Jobbik semelyik párttal, sem a Fidesszel, sem az MSZP-vel, sem a DK-val, sem pedig egyik baloldali párttal nem kíván szövetségre lépni.

Jakab Péter 2017. január 15-én arról beszélt, hogy az országos választmány döntése értelmében a párt nem köt szövetséget a Fidesszel, illetve az MSZP-vel és a többi baloldali, liberális párttal sem. Ehhez képest most január 5-én történelmi jelentőségűnek nevezte az a dokumentumot, ami rögzíti a közös kormányzás alapelveit.

Gyurcsány az ellenzéki nap, a többiek bolygóként keringenek körülötte

– reagált a bejátszókra Kacsoh Dániel. A Mandiner belpolitikai rovatvezetője rámutatott, igazából Gyurcsány az, aki leginkább feladta az elveit.

Ez mindkét oldal részéről az elvek elárulása

– tette hozzá.

Pindroch Tamás emlékeztetett, a Momentum volt az első, aki azt mondta, Gyurcsány Ferenccel soha, sőt a Momentum használta először a moslékkoalíció kifejezést, vagyis - tette hozzá - most a párt politikusai beálltak a moslékba.

Teljes adás:

HírTV

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Eva Vlaardingerbroek: Brüsszel megmutatta, miként is működik a diktatúra + videó

Eva Vlaardingerbroek: Brüsszel megmutatta, miként is működik a diktatúra + videó

Miközben Brüsszelben ujjal mutogatnak Magyarországra, hogy a jogállamiságot támadás éri, addig Budapesten nem tiltanak be semmilyen konferenciát, pedig az Európai Unió központjában a demokrácia szíve kellene, hogy dobogjon. Eva Vlaardingerbroek holland politikai kommentátorral, influenszerrel készített interjút Velkovics Vilmos a CPAC Hungray rendezvényén a Millenárison. 

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Troll: „Ezt a meccset a Himnusz alatt nyertük meg”

Troll: „Ezt a meccset a Himnusz alatt nyertük meg”

A HírTV kekeckedő műsorában ezúttal Dezse Balázs, a Karc FM műsorvezetője, Kalmár Tibor író, médiaguru, Gav Duncan skót Fidesz-bérenc és Apáti Bence, a Fidesz illiberális NER-táncosa tartott sajátos elemzést. Műsorvezető: Lentulai Krisztián.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!