2019. október 17.,
csütörtök, Hedvig napja

Troll: Karácsony az ingatlanadóval elvesztette volna népszerűségét, ha az lett volna neki

Hír TV

2019. október 11., péntek 22:00

Elérkeztünk a kampányfinishez, ami elég mélyre süllyedt minőségét tekintve. Karácsony Gergely bepróbálkozott. Szerinte Tarlós adósságot halmozott fel Óbudán, aztán szembe jött a valóság és kiderült, hogy mégsem. Hazudott az index is. A függetlenobjektív újságírók megint belekötöttek a kormányinfon a miniszterbe, nem jött össze. És mutatunk pár gyöngyszemet a választási videókból is.

„Karácsony Gergely tegnap bemutatta azt az 5 pontot, amivel NER-mentesítené a fővárost, és ennek egyik pontja, hogy a Lokált megszüntetné Budapesten, ugye a sajtószabadság jegyében”

 – dobta fel az első témát M. Dobos Marianne, a Troll műsorvezetője.

„Erről már korábban is beszélt, a Lokál megszüntetése nem újdonság. Korábban még ennél is továbbment, akkor az összes jobboldali médiumot bezáratta volna, sőt, a főváros pénzét arra használná, hogy legyen egy baloldali számára kedvező vagy neki kedvesen író ellenzéki médium.”

– reagált Szarvas Szilveszter, a pestisrácok.hu főszerkesztő-helyettese.

„Miközben Zuglóban a kerületi lap nem jelenik meg most már hónapok óta”

– vetette közbe Pindroch Tamás, a Figyelő főmunkatársa

„Én zavartban vagyok, mert nekem meggyőződésem, hogy a Lokál az nem a főváros kezében van. Ugye? Az egy független sajtótermék. Mindenkitől, de különösen Karácsony Gergelytől független sajtótermék. Azt a kérdést szeretném feltenni, hogy ki az a Karácsony Gergely, aki belepofázik abba, hogy a Lokál kiadója és egyébként a szerkesztői és a szerkesztősége mit ír és hova terjeszti?”

– fejtette ki véleményét Boros Bánk Levente, a Médianéző ügyvezetője.

„Nem úgy van, hogy az ingatlanadót is a kerületi polgármesterek vethetik ki és a főpolgármester nem? Tehát ő keveri a szezont a fazonnal, nem csak ebben a témában.”

– kérdezte a műsorvezető.

„Igen, de ha akart volna, ő kivethetett volna Zuglóban is ingatlanadót. (…) Ezzel kampányol most már hónapok óta, hogy így ingatlanadó, úgy ingatlanadó. Aztán, amikor itt volt a lehetősége, miért nem csinálta meg? Azért nem csinálta meg, mert a népszerűségét elvesztette volna, ha lett volna népszerűsége”

– válaszolta Pindroch Tamás.

Hír TV