2021. január 19.,
kedd, Sára, Márió napja

Troll: Dorosz Dávid arról volt híres, hogy nem csinált semmit

Hír TV

2020. november 20., péntek 21:53

M. Dobos Marianne műsorvezető nem mehetett el szó nélkül a Hír TV Troll című műsorában vendégeivel amellett, hogy lemondott Dorosz Dávid, Karácsony Gergely főpolgármester egyik helyettese, akit még a baloldalon is úgy tartanak számon, hogy nem csinált semmit.

M. Dobos Marianne a műsor első témájaként Dorosz Dávid lemondását hozta fel. Ennek kapcsán megjegyezte, hogy ez bár saját döntés volt, mégis bő egy napja sírnak emiatt a baloldalon.

Erre Kacsoh Dániel, a Mandiner belpolitikai rovatának vezetője úgy reagált, hogy

a meghatódottságtól sírnak, hiszen egyrészt elvesztették Dorosz Dávidot, aki azért mondott le saját bevallása szerint, mert a jövőben teljes mértékben azért kíván DOLGOZNI, hogy 2022-ben az ellenzéki összefogás leváltsa az Orbán-kormányt.

Pindroch Tamás ugyancsak azt ragadta meg a bejelentésben, hogy mostantól fog dolgozni Dorosz Dávid. A Figyelő főmunkatársa ennek kapcsán azt a kérdést tette fel, hogy akkor eddig mit csinált főpolgármester-helyettesként.

A műsorvezető erre sommásan csak azt a választ adta, hogy

felvette a fizetést és vigyázott a klímára.

Igen, méghozzá úgy, hogy hűsítő szivárványos kapukat és kutakat adott át. Utóbbiak még a novemberi „kánikulában” is fellelhetők a metróaluljárókban – hívta fel a figyelmet Kacsoh Dániel.

Boros Bánk Levente, a Médianéző ügyvezetője bevallotta, hogy az elmúlt egy évben fogalma sem volt arról, hogy Dorosz Dávid létezik. Boros Bánk Levente arra is kitért, hogy bár Dorosz azt írta, hogy az ő regnálása alatt zöldebb lett Budapest, valahogy neki ez nem tűnt fel.

Kacsoh mindezek után emlékeztetett arra a jelenlévőket, hogy Dorosz Dávid felelt a Lánchíd felújításának a menedzseléséért, és ezt „annyira jól csinálta”, hogy Karácsony Gergely ezt átadta Tüttő Katának, aki ezt „hasonlóan jól csinálja”.

A Mandiner belpolitikai rovatának vezetője még a Direkt36 portréját is felidézte, amely bár nyíltan egy sorosista portál, mégis azt írta Doroszról, hogy

arról híres, hogy mennyire nem csinál semmit, de azt szerette, hogy fotózták az egyeztetéseken.

Kacsoh ezután csak annyit kérdezett, hogyha Doroszról

a saját oldalán azt gondolják, hogy egy semmit tevő, akkor mi mit gondoljunk róla.

A műsor második felében nem hagyhatták szó nélkül a hvg.hu és az index.hu rémhír keltését, valamint azt, hogy rágalmazás miatt megrovásban részesítette Halász Júliát, a 444 újságíróját a Budai Kerületi Központi Bíróság.

Teljes adás:

Hír TV