2024. 04. 23. Kedd Béla napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Televíziós vásárlási műsorablak 10:10

Terc: Az egykori szcientológus szerint a szcientológia a pénzszerzésről szól

Hír TV

2019. október 9., szerda 21:00

Életmódjavító filozófiaként indult, mára tagjai vallásként definiálják. A Szcientológiai Egyház szerint a világon több mint 6000 szervezet, misszió és csoport kapcsolódik hozzájuk, követőik számát pedig milliókban adják meg. Idehaza egyes hírek szerint 1000-1500, más értesülések szerint 4500-5500 követőjük lehet, de százezerre tehető azok száma, akik valamilyen módon kapcsolatba kerültek a szcientológusokkal. A világ több országában, így Németországban, Franciaországban, Görögországban az elmúlt években különböző állami szintű fellépések történtek a szcientológusok ellen – hangzott el a műsor felvezetőjében.

Magyarországon 2011-ben vesztették el egyházi státuszukat, ezzel párhuzamosan nyomozások indultak a szervezet ellen. Az alapítása óta eltelt évtizedekben több kiugrott szcientológus is jelentetett meg leleplező botránykönyvet, alapított támogató szervezetet sorstársaiknak. Több vezető tévétársaság is jegyez leleplező dokumentumfilmet a szektával kapcsolatban, a BBC oknyomozó riportere szerint „L. Ron Hubbard, az egyház alapítója, halála előtt úgy rendelkezett, bárki, aki ellenzi a szcientológia tanait, szabad prédának számít, és jogosan átverhető, perelhető és elpusztítható – tette hozzá Földi-Kovács Andrea műsorvezető.

Dudás Diána egykori szcientológus, író a témával kapcsolatban a következőket mondta:

„Nagyon erősen haladtam ennek a Hídnak nevezett fokozati táblának a Clear állapot felé vezető egyik meghatározó pontja felé és egy nagyon erős fejfájásom lett. Ezt a megfelelő embereknek jeleztem. Ők csak annyit mondtak, hogy csináljam tovább, természetesen még több pénzt beleölve a rendszerbe, én viszont felismertem, hogy ez sehova sem vezet és, hogy ennek a történetnek itt van vége.”

Bonyai Péter egykori szcientológus így nyilatkozott:

„Én 17 éves koromban léptem be az egyházba, rögtön munkatárs lettem, 10 éven keresztül voltam az egyház kötelékében. A második ember voltam a legfőbb vezető után az egyház közép-európai központjában. Amikor én beléptem, hittem ezeknek a hangzatos szólamoknak, hogy itt spirituális megváltásról, illetve a világ jobbá tételéről van szó, de ahogy teltek-múltak az évek egyre jobban nyilvánvalóvá vált, hogy igazából a pénzszerzés a lényeg.”

Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!