2022. 01. 19. Szerda Sára, Márió napja
Jelenleg a TV-ben:

Sporthírek

Következik:

Paláver 15:30

Szélesvásznú történelem

Szélesvásznú történelem: A road movie szocialista kiadása

A film: A kenguru. Az évszám: 1976. Rendező: Zsombolyai János. Valóban a legvidámabb barakk volt Magyarország a szovjet tömb országai között a ’70-es évek közepén? Bayer Zsolt vendégei Csatári Bence történész és Dudás Viktor filmszakértő, valamint Bánfaly Ágnes színművész és Trokán Péter színművész. Egy alkotás, amire azt mondhatjuk, hogy egyszerre road movie és propaganda. A film: A kenguru. Az évszám: 1976. Rendező: Zsombolyai János. Valóban a legvidámabb barakk volt Magyarország a szovjet tömb országai között a ’70-es évek közepén? Bayer Zsolt vendégei Csatári Bence történész és Dudás Viktor filmszakértő. A filmet annak idején 2 millióan látták moziban és egy bizonyos szempontból nagyon pozitív életérzést tudott közvetíteni az akkori közönségnek. A film egyénként sejtette az akkori fiatalsággal, hogy „van, aki így, van, aki úgy, ugyanakkor ésszel”. Adásunk második felében pedig Bánfaly Ágnes színművész és Trokán Péter színművész volt vendégünk.

További epizódok

Szélesvásznú történelem: Tüske a köröm alatt

Sára Sándor 1988-as filmjét láthattuk az e heti Szélesvásznú történelemben. Előtte azonban Bayer Zsolt beszélgetett a filmről, az egyik főszereplővel, Ráczkevei Anna színművésznővel. 2022. január 15.

Szélesvásznú történelem: A magyar filmművészet egyik legjobban eltalált darabja, a Hattyúdal!

Bayer Zsolt ezúttal a film egyik főszereplőjével Bodrogi Gyulával beszélgetett. 2022. január 08.

Szélesvásznú történelem: A szerelem bonyolult érzelem, főleg, ha a politikát is belekeverjük

E heti filmünk az 1969-ben készült Történelmi magánügyek című alkotás volt Ruttkai Éva és Básti Lajos főszereplésével. 2021. december 18.

Legfrissebb híreink

Elfogás

A szlovák és a magyar rendőrök közös vasúti járőrszolgálata nyolc migráns előállítását eredményezte.

Műsorok

MŰSORVÁLTOZÁS

Ettől a héttől kezdve nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.

Cseppben az élet – karácsonykor a HírTV műsorán

A fordulatos sorozat négy részben mutatja be Dr. Béres József feltaláló izgalmas, drámai sorsát, küzdelmeit, igazságszerető személyiségét. A lebilincselő történet december 25-én, 26-án, 27-én és 28-án este 21 órától megtekinthető a HírTV műsorán.

Kóbor Jánosra emlékezünk

Pénteki Napi aktuális című műsorunkban élőben kapcsoljuk a Szent István-bazilikát, ahol gyászmisét tartanak a legendás zenész emlékére.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!