2022. 08. 14. Vasárnap Marcell napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Globál 09:10

Szélesvásznú történelem

Szélesvásznú történelem: A film, amelynek a fő üzenete maga a címe

Vajon, hogyan tudta szuggerálni az embereket Páger Antal és Kovács Erzsi énekesnőnek miért lett tragikus az élete? Filmünk a Fűre lépni szabad, amelynek a fő üzenete maga a címe. Bayer Zsolt Balázs Péterrel és Sal Endrével beszélgetett.

  • Szélesvásznú történelem: A film, amelynek a fő üzenete maga a címe

A történetben Kárászék élő tévéadásban kapnak egy meggondolatlan felajánlást, és kilencen, kutyástul beköltöznek a Pasaréti úti Kéri-villába. A két család közötti veszekedés ettől kezdve mindennapos lesz. Míg a szülők ádáz harcot vívnak egymással, a gyerekeik egymásba szeretnek.

Az 1960-ban bemutatott fekete-fehér film Makk Károly alkotása, akinek olyan remekművek fűződnek a nevéhez, mint a Liliomfi, a Szerelem, vagy a Macskajáték.

Olyan nagy nevek szerepelnek benne, mint Tolnay Klári vagy Páger Antal, aki úgy rokizik a filmben, hogy elképesztő, pedig már nem volt fiatal.

A Szélesvásznú történelem egyik vendége Balázs Péter színművész, aki Páger Antalhoz hasonlóan szintén a Vígszínház társulatához tartozott. Ő mesél arról, milyen ember volt Páger Antal.

A film születésének körülményeiről pedig Sal Endre újságíró beszél.

Teljes adás: 

 

További epizódok

Szélesvásznú történelem: Hogyan készülhetett el az első magyar kémfilm a fridzsiderszocializmusban?

Szélesvásznú történelem: Hogyan készülhetett el az első magyar kémfilm a fridzsiderszocializmusban?

A Szélesvásznú történelem legújabb adásából megtudhatják. 2022. augusztus 06.
Szélesvásznú történelem: A Kölyök - Új vígjáték, új kezdeményezés

Szélesvásznú történelem: A Kölyök - Új vígjáték, új kezdeményezés

Bayer Zsolt vendégei műsorunkban Brunner Márta színművésznő és Kerecsényi László filmtörténész voltak, akikkel a Kölyök című vígjátékról beszélgetettünk. 2022. július 02.
Szélesvásznú történelem - 2x2 néha 5

Szélesvásznú történelem - 2x2 néha 5

Bayer Zsolt vendégei műsorunkban Gyurkovics Zsuzsa színművésznő és ifj. Zenthe Ferenc volt, majd Dudás Viktor filmszakértővel beszélgetettünk. 2022. június 25.

Legfrissebb híreink

Műsorok

CPAC Texas - a HírTV műsorán!

CPAC Texas - a HírTV műsorán!

CPAC Texas! A világ legnagyobb és legbefolyásosabb konzervatív rendezvényén Orbán Viktor mond nyitóbeszédet! A magyar miniszterelnök dallasi beszéde augusztus 4-én 20 óra 30 perctől a HírTV műsorán!!!
Zsuzsi asztala - ajánló

Zsuzsi asztala - ajánló

A vidék az új nagyváros! Zsuzsi asztala - szombaton 13 órától a HírTV műsorán. Várja Önöket a képernyő elé György-Horváth Zsuzsa.
Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Párbaj - ajánló

Párbaj - ajánló

Újraindult heti vitaműsorunk, Párbaj néven. Pénteken 20 órától várunk mindenkit a képernyő elé. Műsorvezető: M. Dobos Marianne!

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!