2021. 12. 01. Szerda Elza napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Hazahúzó 01:00

Szélesvásznú történelem

Szélesvásznú történelem: A Butaságom története Ruttkai Éváról szól

Az évszám 1966, a filmünk pedig a Butaságom története. Rendezte: Keleti Márton, a két főszereplő: Ruttkai Éva és Básti Lajos. Hogy is volt az a hangyával és a katedrálissal? Vajon, miként tekintett magára Ruttkai Éva? Bayer Zsolt vendégei ezúttal a színésznő lánya, Gábor Júlia és Dudás Viktor filmszakértő.

Gábor Júlia visszaemlékezése szerint édesanyja nagyon szerette ezt a filmet, mondhatni ez volt az ő filmje, az alkotás szinte minden kockáján ott van, és róla szólt, egy kicsit rá is szabták.

Bayer Zsolt felvetésére, hogy a filmben a Ruttkai Éva által megformált Kati úgy tekint a Básti Lajos által játszott karakterre, mint hangya a katedrálisra, majd rájövünk, hogy a nő valójában elképesztően okos, elmondta, az egész film ironikus. Keleti Márton politikailag addig ment el ameddig lehetett, Básti Lajos az életben kicsit félelmetes figura volt, ez a saját iróniája.

A filmben nagyon sok követendő női példát látunk, ott van a kislány, aki az új korszak gyermeke, ott van Kiss Manyi karaktere, aki bemutatja, hogy a nők miként tudják a férfiak életét minden irányból megfűszerezni (…) nagyon sok mindent kapnak a pasik és nagyon sok mindent emel fel a hölgyekről – tette hozzá Dudás Viktor.

HírTV

További epizódok

Szélesvásznú történelem: Ez nem pusztán egy jó film, ez egy becsületes film

E heti adásunk filmje az 1970-ben készült Gyula vitéz télen – nyáron című alkotás. Bayer Zsolt vendégei pedig Piros Ildikó és Koncz Gábor voltak. 2021. november 27.

Szélesvásznú történelem: Két emelet boldogság - a szocializmus vicces oldala!

Ez a film egy óriási hazugság! - ebben egyébként Bayer Zsolt vendégei mindannyian egyetértettek. 2021. november 20.

Szélesvásznú történelem: A Fuss, hogy utolérjenek egy habkönnyű vígjátékba oltott krimi

Vajon miért maradt ki a csókjelenet a filmből? Többek között erre is fény derült a beszélgetés során. Bayer Zsolt vendégei Zalatnay Sarolta és Bodrogi Gyula voltak a Szélesvásznú történelemben. 2021. november 13.

Legfrisebb híreink

Műsorok

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!