2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Napi aktuális 23:30

Szabadfogás: Vizsgálódik az Országos Bírósági Hivatal

Hír TV

2019. december 19., csütörtök 20:47

Nagyon fontos lenne gyorsan tisztázni a Szeviép-ügyet, mert a bíróságba vetett közbizalom forog kockán. Összeférhetetlenség, szegedi baloldali mutyik a Hír Televízió műsorában. Kósa András a Népszava újságírója, Jeszenszky Zsolt politikai hobbista, Kukorelly Endre író, Dézsy Zoltán dokumentumfilm-rendező, Nagy Attila Tibor a Méltányosság Politikai Elemző központ elemzője és Pesty László dokumentumfilm-rendező mondta el kendőzetlenül véleményét az aktuális hírekről, Huth Gergely műsorvezetésével.

Völgyesi Miklós volt legfelsőbb bírósági bíró azt mondja, hogy az Országos Bírósági Hivatal elnökének feladata a bíróságba vetett közbizalom helyreállítása a Szeviép ítélet botránya után. Arról van szó, hogy Nóvé Ágnes bíró felmentette a hatmilliárd forintot az alvállalkozók orra elől eltüntető Szeviépvezéreket. Az a Nóvé Ágnes, akinek a családi vállalkozása, amiben tulajdonos, majdnem egymilliárd forint összegben végzett Szeged önkormányzatának munkát. Ezek után kiderült, hogy Kovalcsik Éva bíró, aki viszont az egész ítélkező tanácsnak az elnöke, kapott Botka Lászlótól 12 millió forintért a szegedi sétáló utcában egy olyan lakást, ami becslések szerint legalább 50 millió forintot ér. A Szeviép vezérek és Botka László, Szeged önkormányzata között összefonódások vannak, kapcsolódtak a Gyurcsány kormányzat ügyeihez. Az is kiderült, hogy aki bírósági vezetőként szignót tett erre a teljesen elfogult tanácsra, az a nő a Szeviép-ügy védőjének a felesége. Ezt a szövevényes ügyet is felvetette a műsorban Huth Gergely.

Pesty László a történtekre a következőket reagálta:

„Sokan azt mondják, hogy nem illik bírálni a független bíróságok döntését egy jogállamban. Pont azért szerencsés, hogy Völgyesi Miklós mondja el a kritikákat, mert ő ugye a Legfelsőbb Bíróság tanácsvezető bírája volt, csak már nyugdíjba ment. Az ő kritikája valószínűleg másképp hangzik, más az optikája az ő szájából elhangzó kritikának, mintha egy újságíró teszi, vagy egy laikus. Völgyesi kiemeli azt, hogy nagyon fontos lenne tisztába tenni gyorsan ezt az egész ügyet, mert a bíróságba vetett közbizalom forog kockán.”

Kósa András ezzel szemben kifejtette, hogy az ügyben még nem foglaltak le iratokat:

„Ha itt világos összeférhetetlenségi szabályokat szegtek meg, akkor itt természetesen meg kell hozni a megfelelő konzekvenciákat. A károsultak védője, a Szegedi Rendőrkapitányság illetve a NAV kulcsfontosságú iratokat nem foglalt le, nem csatolt be az egész perbe, a Szeviéptől például.”

Teljes műsor:

Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!